Enkelt blev det dels just för att vi gillar tonfisk och inte ville konstra till det alldeles för mycket och dels för att verkligen få en upplevelse hur den blev i sous viden
Hur länge beror på hur stor bit man har, men tänk på att den fortsätter att tillagas även efter. Det är verkligen inte klokt hur mycket energi som ryms i de där små paketen
Till exempel att det handlar om produkter som du inte vill eller kan tillaga själv eller att det är en avgörande faktor för att du ska hinna eller orka få fram bra mat på bordet mitt i den stressiga vardagsveckan
Receptet är endast på hur man tillagar torskryggen. Halstrad tonfisksashimi med avokadosallad. Krydda tonfisken med flingsalt och svartpeppar och rulla den i sesamfrön
Min känsla är att runt var tionde fisk jag filear har mask, men det kan säkert bero på varifrån fisken kommer, fiskart, hur snabbt den rensas och liknande
Och det ska vi säga att dom musslorna gick hem i Mårtenssons kök, hur bra som helst var dom - precis som det var den allra första gången vi tillagade de små blötdjuren, jippi
Hur är det med er, köper ni frysta, i lag eller kanske färska när det går. Jag använde räkor i lag, föredrar egentligen frysta men jag brukar skölja räkorna i lite vatten så lag smaken försvinner
Hur som helst är det en lättbakad klassiker som är väldigt god till kaffet. Ljuvligt god minst sagt utöver att den inte kostar många kronor att tillaga
Jag läste på lite om hur man gör egen majonnäs, köpte de bästa räkor jag kunde hitta i Stockholms frysdiskar (inte som i Göteborg direkt, räksituationen här är direkt förfärlig), färsk dill, citron och pepparrot och ett fint klassiskt Gateaubröd