Spara lite kokvatten att ha och späda med. Häll i vinet och låt puttra ihop några minuter. Du kan självklart byta ut hjorten mot rådjur, älg eller annat kött – vilt eller inte
Det blev hur gott som helst. Börjar det bli torrt i grytan späds grytan ut med vatten. 5 dl röttvin vad god kvalité. Tillsätt sedan vinet i grytan och låt koka utan lock under ca 1 timme på medelvärme. 5 dl röttvin
Mer komplicerade rätter som kastanjefylld karp, brässerade duvor på krutong och aborre för Picasso varvas med enkla beskrivningar hur man gör nudlar och goda råd för noviser i köket
Hur mycket man än under våra dagar fäster sig vid den uppväxande kvinnansutrustning med alla de kunskaper, hvilka skola sätta henne i stånd att utfylla sin plats, så försummar man som oftast med ett oförklarligt lättsinne den vetenskap, som sysselsätter sig med uppbyggandet af den mänskliga kroppen, med lagarna, enligt hvilka denna bör näras, samt, med de förberedelser, hvilka förläggas till den mänskliga reparationsverkstaden, som vi kalla "köket", är långt ifrån af så underordnad betydelse, som man vanligen tror
Receptet är hämtat ur Allt Om Mat och det är helt i harmoni med hur jag vill laga en god fiskrätt. Som jag brukar säga, så var jag mycket matlagningstrött i fötterna när jag väl kom hem, men lycklig och tillfredsställd och en utmaning rikare på min matresa
Tyvärr minns jag inte längre vad som mer var i och hur de hade gjort, men det var något med att de fryste in rabarberstjälkar som sedan mixades när det var dags för drinken
De kan sedan ätad med förslagsvis vaniljsås eller vispgrädde, till frukost med grekisk yoghurt, till ostkaka  eller bara rakt av med sked ¦ Häll upp en del av saft-vinblandningen i en kastrull och värm tills den nästan börjar koka
Du kan marinera kött i filmjölk eller yoghurt tillsatt med olika kryddor. Du kan använda marinaden att späda eller pensla med när du sedan steker eller grillar köttet
Undrar hur mycket är. River Café Cookbook, The Italian Kitchen – brittisk matlagningsserie om caféet The River Book Café där Ruth Rogers och Rose Gray lagade italiensk mat till engelsmännen