Nu för tiden är det stor skillnad på hurmycket tid vi lägger på dessa sysslor och en del väljer att hoppa över de flesta av julbestyren och reser utomlands, för att koppla av i lugn och ro och fly julhetsen
Känn efter hur det går med grytan allt eftersom. Du behöver följande ingredienser för två personer (Går utmärkt att frysa in om ni får över, gör hellre för mycket än för lite)
En tvättäkta korean kanske skulle skruva på sig en aning i protest men detta är hur jag valde att göra och detta är vilka ingredienser jag hade, dessutom har jag lagt upp det i en turordning då det är många (inte svåra men många) moment (som är lätt att glömma när man annars är van att bara kasta in falukorven i ugnen och koka potatismos till)
Det här receptet har jag gjort i min icke-elektriska Wonderbag, men jag skriver också här nere hur du kokar buljongen i en elektrisk slowcooker och förstås på spisen på vanligt vis
Mängden vatten beror på hur tunn du vill ha såsen men den ska inte vara jättetjock. Jag hade också strimlad färsk vitlök i min sallad men det blev lite väl mycket vitlökssmak även för mig, så den är inte med i receptet
Perlmutters upplysande Hotet mot din hjärna den överaskande och skrämmande sanningen om hur vete, kolhydrater och socker långsamt dödar ditt mest känsliga organ
Det är annars lätt att man snöar in på sin vanliga frukost och jag har själv varit en sån som varje dag år ut och år in ätit "traditionell" frukostmat med yoghurt och smörgåsar (det var i och för sig länge sedan jag åt det nu)
Var tvungen att kika runt på nätet för läsa lite om hur man gör och det visade sig att det är enkelt att göra då köttet bara skall puttra i grytan ett par timmar med grönsaker och kryddor
Det finns många olika påståenden om hur sparrisen skall kokas och det flesta av dessa råd kan möjligen komma under kategorin acceptabla, fast merparten av dem är urusla
Och Jo, självklart har du tagit vara på puts och avskär från både fisk och grönsaker till den egna fonden, men det visste ni ju redan från förr, eller hur