Tolv korvsugna matlagare hade samlats hos Eva Thuresson och köksmästare Jesper Dahl för att lära oss allt om korvens mysterium och hur det går till att göra den från scratch
Jag har gjort om receptet och anpassat det efter hur vi äter idag. I år är faktiskt det första året som jag har tänkt att äta så mycket vegetariskt och veganskt som möjligt på jul
Toppa gärna med en smakrik senapsyoghurt och ett gott bröd. Alltså hur gott. Nyttig också då man kan använda fettsnål korv (om man vill), den innehåller mycket rotsaker och baseras på vatten
Förblir samma flaska i kylen hur länge som helst och tar fram den när jag lagar makaronilåda. Sila blandningen och pressa verkligen ut så mycket vätska som möjligt
Det här receptet har jag gjort i min icke-elektriska Wonderbag, men jag skriver också här nere hur du kokar buljongen i en elektrisk slowcooker och förstås på spisen på vanligt vis
Nu ska ni få veta vad vi serverade den goda grönsaksgratängen till, snällt av oss eller hur. Såsen blir inte alls så söt som man kan tro när man läser ingredienslistan däremot kommer apelsinsmaken fram ganska mycket