Hur man gör svart bär sylt recept

Sylt på bara bär & alternativ till semla

Sylt på bara bär & alternativ till semla

Här får du tips på hur du lätt gör egen sylt. Nu har jag dock insett att man kan skippa allt sådant och istället satsa på att låta bären reducera ner sig en timme eller två, så blir det kanonbra konsistens helt utan att tillsätta något
Afternoon Tea-vecka del 2: Scones

Afternoon Tea-vecka del 2: Scones

Men Afternoon Tea är ju i första hand en testund, och därför börjar vi idag med hurman brygger och dricker te som en äkta engelsman
Belgiska våfflor som langos

Belgiska våfflor som langos

men jag har ännu inte testat hur de blir i konsistensen då). Jag letade på nätet och hittade ett jättebra recept som funkade utmärkt, om än lite omständligt, för man ska separera äggen mm
En prinsesstårta till en liten prinsessa

En prinsesstårta till en liten prinsessa

I detta lager ska du försöka få till en slags kupolform som sedan bestämmer hur rund tårtan kommer att bli (på det översta lagret ska man bara ha ett tunt lager grädde)
LCHF-Fikor utan ägg

LCHF-Fikor utan ägg

Många i min släkt har inte sett hur vi bor än och samma gäller Martins släkt. Dessutom bor vi inte jättenära våra släktingar, väldigt lagom avstånd men ändå så man får ta bil

Superte från Friggs

Nu berättar även artister nu senast Måns Zelmerlöw när han berättar hur han kommer i form inför Allsång på Skansen

BJÖRNBÄRSSYLT, RAMSLÖKSSOPPA & SVAMPPASTEJ

Åh jag hade kunnat plocka hur mycket som helst. Tur att man inte räds småkryp så värst mycket längre. När jag ändå stod vid spisen och födde barn halva dagen passade jag även på att göra en härlig svamppastej på torkad rökslöjskivling, smakprov på kvällens honungsprovning och igår fick resten följa med på nybörjarkursens svamputflykt

Små Partier 6 November

Man känner hur munnen drar ihop sig bara man doftar på den. Smaken har ett aningen plåtigt anslag, därefter rostad malt, mörk choklad, kaffetoner som dröjer kvar länge tillsammans med en behaglig beska
Campingmat och vackra Norge

Campingmat och vackra Norge

Jag vet inte hur ofta ni åker på bil- eller campingsemester, utan möjlighet till att hålla livsmedel kylt
Ros och ris i blandning...

Ros och ris i blandning...

Det kan ju aldrig någonsin bli rättvist, hurman än gör. Det var han som lärde mej hurman steker fisk på bästa sättet, i nåt sånt där myspysträdgårdsprogram en gång i tiden

Yarra Valleys fem decennier av cabernet

Fyllig, friska läskande syror, stadiga men mjukt avrundade tanniner, slank mörkbärig frukt som fyller ut kroppen, läder, tobak, liten vaniljton, välbalanserat, elegant och med en väl sammanhållen mycket låg eftersmak

Gelé på vinbär och krusbär

Hur har ni andra det där ute. Fortsätt göra färdigt gelén enligt receptet ovan. Röda- och/eller svartavinbärsgelé
Hallonmarmelad i gult och rött

Hallonmarmelad i gult och rött

Man kan ju görahur mycket som helst av hallon. Andra grejer som är god att kombinera hallon med i sylt och marmelad är vinbär, blådbär, kardemumma, rostade pinjenötter eller mandlar