Hur man får krispiga grönsaker recept

3 Spara
Fyra år och äntligen får ni krispiga apelsin- och lavendelhjärtan

Fyra år och äntligen får ni krispiga apelsin- och lavendelhjärtan

Det är ju alltid bra att veta hur det blir och smakar så kan man ju lägga till och/eller dra ifrån till nästa gång
5 Spara
Krispiga salladswraps med avokado – & passionsfruktssalsa, lime & ingefärsdressing samt koriander och mynta

Krispiga salladswraps med avokado – & passionsfruktssalsa, lime & ingefärsdressing samt koriander och mynta

Jag hade fisk i mina wraps, men det går givetvis lika bra med vilket proteintillbehör man önskar. Ställ undan så att smakerna får gotta ihop sig
15 Spara
Saffransrisoni med ugnsrostade grönsaker, vackert och gott med oxfilékuber

Saffransrisoni med ugnsrostade grönsaker, vackert och gott med oxfilékuber

Jag var lite trött på ugnsrostade grönsaker ett tag men det går ju att variera hur man serverar dem. Man ser ju till och med hur gott det är med alla färger
13 Spara
PiMs veckomatsedel: Vecka 3 - Fisksoppa med saffran och vitlöksbröd, chili sin carne och biffwok med grönsaker!

PiMs veckomatsedel: Vecka 3 - Fisksoppa med saffran och vitlöksbröd, chili sin carne och biffwok med grönsaker!

Det som finns kvar beroende på hur stora portioner man gjort. I övrigt se inlägget om PiMs veckomatsedel för mer information om hur veckomatsedeln är uttänkt
10 Spara
Lammracks, smörkokt potatis, syrade grönsaker och sellericreme…

Lammracks, smörkokt potatis, syrade grönsaker och sellericreme…

Lammracks hör inte till vanligheten men det var faktiskt dags för dessa och med inspiration från veckans och förra veckans besök på bondgårdar och restaurang West Coast så kan jag inte annat än att mysa lite till kaffet då jag ser framför mig hur denna anrättning skall framstå
2 Spara
Om barn och mat del 1: aptit, matvägran, grönsaker och inställning till maten

Om barn och mat del 1: aptit, matvägran, grönsaker och inställning till maten

Sedan kan man ta bort maten och lukta själv, prata lite om hur den luktar och vad det är. Vi har haft en hel del diskussioner kring hur vi ska få till det, och tagit till oss tips från böcker och vänner
0 Spara
Sara Bäckmo älskar sitt trädgårdsskafferi: Mat med hemodlade grönsaker är den bästa!

Sara Bäckmo älskar sitt trädgårdsskafferi: Mat med hemodlade grönsaker är den bästa!

Här får du veta hur. Gör några små enkla tillagade rätter (till exempel gratinerade bönor, ugnsbakade tomater med kryddor och stekta rotsaker) och servera med en mängd färska grönsaker, enkel yoghurtsås och kokt ägg
0 Spara
Slokande dill och torrt bröd? 9 tips på hur du räddar maten från soptunnan

Slokande dill och torrt bröd? 9 tips på hur du räddar maten från soptunnan

Törs man äta maten efter bäst-före-datum. Här får du tips på några räddningsaktioner som gör dem som nya
0 Spara
Wok med satay – och otur när man tänker

Wok med satay – och otur när man tänker

Jag ville gå ifrån hur jag brukar göra eller framförallt vilka ingredienser jag skulle jag använda. Det hela får sedan sjuda tills det att köttet är färdigt och grönsakerna är krispiga men mjuka(
40 Spara
Hemmagjord Pizza

Hemmagjord Pizza

Idag lär vi oss hur man gör karamelliserad lök. Lär dig hur du helsteker. Alla verkligen älskar de, men vi gör de mest för att det är kul och när man tycker något är riktigt kul så gör man det så ofta man får
22 Spara
Jambalaya med kyckling och chorizo - typ mustig rispytt

Jambalaya med kyckling och chorizo - typ mustig rispytt

Vi har fortfarande sommardäcken på så vi får väl se hur det går att ta sig hem från jobbet. Ta det försiktigt - oavsett hur du tar dig fram
11 Spara
Turkisk gözleme fylld med pistage- och myntapesto, sparris & kycklingfärs + ricotta- och fetakräm

Turkisk gözleme fylld med pistage- och myntapesto, sparris & kycklingfärs + ricotta- och fetakräm

Jag menar, hur god snabbrätt är inte det här. Vad man fyller sitt tunnbröd med i Turkiet verkar vara olika men de brukar innehålla någon form av färs, grönsaker och ost
11 Spara
Världens bästa raw food paj!

Världens bästa raw food paj!

När man blötlägger nötter och fröer väcks de till liv och från att ha varit torkade (sovande) så blir de levande och fulla med energi och livskraft – levande föda
9 Spara
Kycklinggratäng tagliatelle

Kycklinggratäng tagliatelle

Då kanske man kan undra hur man gör det på bästa sätt. Bryn grönsakerna tillsammans med kycklingen så de får lite färg och blir mjuka
8 Spara
Majssoppa med parmesan & krutonger

Majssoppa med parmesan & krutonger

Majs är hur som helst väldigt gott, och det beror mycket på att den är så söt, och vi ska inte glömma att man även gör popcorn på majs
8 Spara
Supernyttig grönkålsallad & grönkålschips

Supernyttig grönkålsallad & grönkålschips

Och så får vi massa bra inspiration och tips på hur man kan tillaga den. Men, trenden för dock massa bra med sig och vi påminns om grönsaker som vi tydligen inte har uppftattat hur bra de är
8 Spara
Matfrossa för ögonen

Matfrossa för ögonen

Man kan ju undra hur mycket som är arv. Folk fattar ibland inte hur jag orkar, säger de i alla fall. Köper styckad framdel i orientbutik, det är ett trevligare sätt att stycka lamm än våra svenska traditioner, vilket troligen beror på att man i andra delar av världen använder lamm på ett annat sätt, som vilket kött som helst och ofta använder lammköttet just till grytor av olika slag