Hur många grader ska fläskkött vara recept

Rillette - på fläskkött

Rillette - på fläskkött

Lite av olivoljan häller jag av vid servering, beror ju på hur mycket olivoljesmak man vill ha. Rillette bakas i ugnen i många timmar och den sköter sig själv, ett långkok och när man bereder kött under så lång tid så dör alla bakterier och det blir lång hållbarhet på produkten om man sedan lägger dem i små väl rengjorda glasburkar, pressar ur luften och täcker med ett lager smält ister eller olivolja
Ugnsbakad fläskytterfilé med äpple, potatis & cider

Ugnsbakad fläskytterfilé med äpple, potatis & cider

Hurmånga gånger har du köpt potatis i din vanliga affär och tyckt att den varit riktigt god. Dessutom är även ”dyr” potatis en ganska billig råvara som man kan kosta på sig utan att gå i personlig konkurs
Vildsvinsrevben

Vildsvinsrevben

Ni är många som hittar hem till vårt kök när ni letat efter recept på vildsvin och det tycker vi är riktigt roligt, för det har vi frysen full av och kan komma med en hel del tips på hur det kan kockas till
Pulled pork..

Pulled pork..

Det finns många olika recept på hur man kan tillaga det, sambon gjorde efter detta. Låt det stå ytterligare någon timme annars för det skavara riktigt mört
Porchetta på rapsgris

Porchetta på rapsgris

Men hur gjorde jag nu då. Porchetta kommer som bekant från Italien och är "listat som en av mångaitalienska maträtter med kulturell relevans" som man kan läsa på Wikipedia
Tomatpaj, både på egen hand eller till grillat.

Tomatpaj, både på egen hand eller till grillat.

Tillhör ni "icke-kött-ätarna" så kan vi garantera er att den går hur bra som helst att äta a'la vegetarisk också, lite grillad halloumi och en sallad räcker hur bra som helst att servera till

Vitlöksdoftande fläskfilégryta med ”crushed potatoes” och lite hur ni tänker kring griskött?!

Det är visserligen en mör, fin liten bit men den smakar inte mycket och det är dessutom en så ynka liten del på en hel gris så jag hoppar gärna över den både för att påtala fördelarna med andra köttdetaljer och för att gynna bonden som faktiskt föder upp en hel gris med både karré, kotlett, revben, grisfötter, sidfläsk, lägg, skinkstek, bog osv osv… Det är inte en fläskfilé som göds inför slakt som så många tycks tro när det kommer till de populära kötträtter

Souvlaki, grekiska grillspett

Ni var många som skulle grilla ikväll enligt min middags-fråga på ”Kryddburkens facebook” tidigare idag