Har ni några supertips för hur man skapar de godaste marängerna så dela gärna med er. Som avslutning så gjorde jag en dessert som jag haft i tankarna länge – något med färska bär och italiensk maräng
Sedan hade jag många varianter i tankarna på hur den skulle vara inuti. Blanda ägg och socker i en bunke och vispa länge, det ska vara riktigt vitt och pösigt
Men nu såg jag att Roy Fares hade bakat budapestbakelse, det måste jag ju prova själv, tanken harinte slagit mig eftersom man åt det en del för längesen men nyfiken på hur den smakar helt färsk
Här kan du välja helt fritt hur du vill dekorera tårtan. Hans tanke med tårtan var att den skulle hålla sig fräsch länge i en tid då inte kylskåp fanns och det kunde han åstadkomma med hjälp av karamellen på toppen som gjorde att tårtan inte blev torr
(Du kan testa hur volangerna blir med olika tyck och hastigheter så du hittar en ruffle du gillar. Jag har så länge velat testa en rada olika frosting- och spritstekniker men det har tagit emot
Jag är verkligen inne i ett flow och det är hur kul som helst att baka och laga mat just nu. Vi åt faktiskt av tårtan även nästa dag och den var god även då och marängen hade inte blötts upp och försvunnit som köpta marängbottnar gör om de står länge med fyllning mellan sig
Jag glömde skriva ner hurlänge jag bakade dem, men känn efter. När du vispar marängen över vattenbad kan du använda elvisp, för det är väldigt länge det ska vispas