Då löken var mjuk och glansig likt en bångstyrig byfåne på den lokala pizzerian tillsattes vetemjöl som rördes samman med löken och fettet så att det blev lite som en degig massa och fick utgöra redningen i denna sås
Hur skulle jag nu tillreda dessa fina filéer. Min man och jag slog våra huvuden ihop, och kom fram till att vi helt enkelt ville enkelpanera dem i rågmjöl och steka dem i smör (så klart)
Min känsla är att runt var tionde fisk jag filear har mask, men det kan säkert bero på varifrån fisken kommer, fiskart, hur snabbt den rensas och liknande
-”Vad kör ni för saltlag, det här är ju fantastiskt, har ni socker i, hur många procent. Målet var att snabbt inhandla en enklare grillunch och bege oss ned till älven med en sådan där engångsgrill som slocknar lagom tills att man fått liv i den
Vi fick också se när mästaren visade publiken hurman filéar fisk, från makrill till lax. Jo, min examensfilm var en dokumentär som handlade om just lutfisk och hurman fiskade långan
Hur ska man då avsluta sin semester. Mumsig yoghurtglass. Jo med att grilla makrill och äta färska jordgubbar med vispgrädde tillsammans med sin fina familj, förstås
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…