Därför blev det den här goda hummersoppan till middag i lördags. Hummersoppa med pilgrimsmusslor, 4 portioner. 2 msk hummerfond. Häll på vin, buljong, hummerfond och grädde och låta koka tills soppan tjocknar något, ca 15 minuter. Hummersoppa med pilgrimsmusslor, 4 portioner
Menyn de valt var min Hummersoppa (som tog mig till Sveriges Mästerkock 2012) följt av Cognacsflamerad Oxfilé med grönpepparsås och en chokladkaka med limemousse och bär till dessert
Värm under tiden hummersoppan med grädden och hummerfonden på svag värme under omrörning. 3 dl hummersoppa på burk. 1 msk hummerfond. 800 g spättafilé djupfryst eller färsk 1 citron, saft efter smak 1 ägg 1 dl ströbröd 1 tsk salt 1 krm citronpeppar 2-3 msk smält margarin eller smör Sås 3 dl hummersoppa på burk 3-5 dl vispgrädde 1 msk hummerfond Garnering 1 burk eller en bunt färsk sparris ¼ kg räkor med skal Dillvippor
Tänk på det nästa gång Du betalar en hutlös summa för en Hummersoppa på krogen. Räk, kräft och hummerskal sparas genom infrysning eller torkning, för att sedan kokas till fond