Grovmald senap, äpple och purjolök ger en smak som passar lika bra till en god, grillad korv som till varmrökt lax - eller då, som i vårt fall, rökt makrill
se där de använder Arlas nyhet Färskost med senap och honung. Jag älskar den kombinationen, men jag tyckte nog att Arlas färskost smakade lite för mycket senap och kommer därför att göra min egen blandning i fortsättningen
Ta upp karrén och vispa ner senapen i stekskyn som karrén släppt, såsen är klar. Ca 1 msk honung. 2 msk grovkornig senap. När det är ca 5 minuter kvar på rotfrukterna ringlar du honung över och kör in i ugnen sista minuterna. Ca 1 msk honung. 2 msk grovkornig senap
Chili- och honungssenapHacka chilin, lägg i senapen. Häll i honungen. I ett annat recept jag gjorde här om dagen så skulle det vara senapsfrön i, då kom jag på att jag skulle testa göra lite hemmagjord senap
Hemgjord senap är nog en av de enklare tillbehören till julmaten man kan göra, den såväl bör och kan göras i förväg, sedan får senapen mogna i några dagar i kylskåpet
Blanda senapspulver och mjöl i en skål och rör ner det varma vattnet till en jämn och fin senap. 3 msk socker, florsocker, honung, råsocker eller farinsocker. 1,5 dl senapspulver
Blanda de olika senapssorterna med skalet från apelsin, honung och rom. 250 g dijonsenap. 1250 g skånsk senap. 14 msk honung. 1250 g dijonsenap 250 g skånsk senap 4 msk honung 1 ekologisk apelsin, finrivet skal 3 msk mörk romFinriv skalet på apelsinen
Det här receptet är en bra grund, prova gärna att smaksätta med honung, whisky eller saffran. Hemlagad senap är superenkelt att göra, perfekt att ha hemma i kylskåpet
någon matsked flytande honung). Även om det är enkelt får jag alltid lite "lyxkänsla" av hemgjord - eller "hemsmaksatt, om vi ska vara nogräknade - senap till julskinkan