Rydbergs hollandaisesås (jag gillar den bäst kall). Ugnsstekt lax med färdig hollandaise och kokt potatis, till det sparris och ett stort glas limevatten
Hollandaisesås. Lax. Lägg i laxen. Sjud laxen under lock på svag värme. Servera laxen varm eller kall med pressad potatis, grön sparris, wokade grönsaker och grillad tomat
Det blev lax med hollandaisesås och visst är det gott med hollandaisesås till fisk nån gång ibland, ljuvligt gott verkligen, men att kalla det för kungen bland såser tycker jag är lite att ta i, en god bea är minst lika god om inte godare och aioli med
Hollandaisesås. Servera med potatis och ugnsbakad lax. Hollandaisesås. Så här i april blir vi väldigt sugna på "lättar rätter" (om nu hollandaisesås gjort av 250 gram smör kan anses vara "lätt"
Lägg laxfilén i en ugnssäker form. Ställ in laxen i mitten av ugnen i 175°C i ca 30 minuter tills laxen är genomstekt. Gör hollandaisesåsen enligt detta recept ca 15 minuter innan potatisen och laxen är klar
Lax, sparris och hollandaisesås. Hollandaisesås är en jättegod sås till fisk. Under receptet nedan har jag skrivit hur du räddar din hollandaisesås (eller bearnaisesås)
Förbered mot slutet av laxens tillagningstid hollandaisesås och sparris. In, marinera laxen, röja i köket, städa ur kylen, plocka ihop sopor, starta sous viden, hugga sparris, rensa i uterummet, glömma att ta fram äggen, plocka ärtskotten, inventera vinförrådet och blogga