Den är lite grovt sagt som en variant på sauceHollandaise fast utan ägg då vinreduktionen agerar emulgator (får fettet och vätskan att binda sig till varandra) och att man här vispar i rumstempererat smör i stället för smält smör
I en kastrull blandas äggulor, vatten, salt och vitpeppar. Kastrullen sättes på liten låga. Smöret tillsättes i små portioner och hoparbetas med äggulorna medelst en liten såsvisp
Cover the whole with Hollandaisesauce. Han beställde “rostat bröd med smör, pocherade ägg, krispigt bacon och en rejäl hög med Hollandaise”, något som den kända hovmästaren, Oscar Tschirky förfinade till den mer vanliga versionen av Ägg Benedict som vi känner till idag med en English muffin, skinka med pocherat ägg och Hollandaise
Och så kommer det en bok av amerikansk diplomathustru från förra seklet, som påstår att hon har lärt sig det riktiga, franska sättet att tillreda en SauceHollandaise
Tina laxen och rensa den. Bryn löken hackad i lite smör. Häll påfiskbuljong, vin och vatten. Pochera laxen i ca 10 minuter - den skainte kokas, endast sjuda - i en låg vid kastrull, övertäckt medsmörpapper
förpackning Knorr Classic HollandaiseSauce (kyld). Värm under tiden hollandaisesåsen. Servera lax och rotfrukter tillsammans med hollandaisesås och citronklyftor
Efter att Casper åt varmrökt lax så det sprutade ur öronen hos ett par kompisar för ett tag sedan, så blev det planerat Varmrökt lax, potatis, ärtor och Hollandaise
För sauce mousseline tillsätter du bara någon dl vispad grädde precis innan servering. Den milda krämiga hollandaisen är ett utmärkt komplement till sparrisen
SauceHollandaise är en klassisk fisk- och skaldjurssås som är lätt att variera. Nu senast gjorde min man en variant där han smaksatte med lime, enligt nedan
Fransmännen, vars vita sparris ofta är lite tunnare än den tyska, serverar den gärna med hollandaise, ibland smaksatt med apelsin och får då namnet Sauce Maltaise (sås från Malta)