Sås. LÖJROM FRÅN KALIX MED SPARRIS, HOLLANDAISE OCH TOMATVINEGRETTE. Vispa ner äggulorna i reduktionen över mycket svag värme eller i vattenbad, tills det blir en tjockflytande och luftig sås
Missförstå mig rätt, jag har all respekt för att inte alla är djupt matlagningsintresserade och att många tycker att det är jättesvårt att lyckas med bearnaise eller hollandaise
Smaka av med salt och pepparServera primörerna med såsen, färsk persilja samt hyvlad parmesanost. Den här tiden på året, när nypotatisen och andra primörer är lätt att få tag på, brukar vi koka grönsakerna och göra en hollandaisesås till, snabbt enkelt och gott
Stekt färsk torskfilè med hemslagen Hollandaisesås. Ta kastrullen från värmen och ställ på en blöt disktrasa så kastrullen står still, fortsätt vispa och häll smöret i en fin stråle, vispa kraftigt så såsen blir tjock och fin
Hollandaise passar också och om du inte har något av dem kan du blanda lite crème fraîche eller naturell yoghurt med citronolivolja eller pressad citron och några av kryddorna du ser i receptet till en enkel god sås att servera till