Skuren bearnaise/majonäs/aioli/hollandaise. Man börjar om med att knäcka en ny ägggula och häller sedan långsamt under omvispning i den spruckna såsen (på samma sätt som när man gjorde såsen från början) så kommer den att gå ihop igen
Citron - zest och saft, cayennepeppar så får du en len hollandaise-liknandesås. Används med fördel på Egg Benedict som ett fluffigare alternativ till hollandaise
Börja med såsen. Blanda i créme fraiche. Servera kotletterna med sås och spenatpotatis. Citron- och kaprisstekt laxkotlett med créme fraichehollandaiseTill 4 pers. 4 laxkotletter (á ca 200 g)1 tsk salt2 krm nymald svartpeppar2 citroner1 msk smör1 msk rapsolja4 msk kaprilSås. 3 ägulor3 msk torrt vitt vin2 cl créme fraiche 1 msk pressad citron1/2 tsk salt1/2 krm nymald vitpepparTillbehör12 små nykokta potatisar1 påse babyspenat (80 g)Gör så här. Stek laxen i smör och rapsolja ca 5 min på varje sida tillsammans med citronskal och kapris
Stekt färsk torskfilè med hemslagen Hollandaisesås. Ta kastrullen från värmen och ställ på en blöt disktrasa så kastrullen står still, fortsätt vispa och häll smöret i en fin stråle, vispa kraftigt så såsen blir tjock och fin
Hollandaise passar också och om du inte har något av dem kan du blanda lite crème fraîche eller naturell yoghurt med citronolivolja eller pressad citron och några av kryddorna du ser i receptet till en enkel god sås att servera till