Salta och peppra lite grann efter behag i en ugnsform som inte är mycket större än hjortsteken. Mät upp timjan, olja, honung, salt och peppar i en liten skål
några kvistar färsk timjan eller torkad timjan. Här får hjortsteken sällskap av en len pumpapuré och smörslungad babygrönkål samt en rödvinsreduktion full av intensiva mustiga smaker
salt, peppar, timjan, rosmarin. salt, peppar, timjan. 1. Skala och skiva potatisen. Hacka löken. Smöra en stor ugnsfast form och varva potatis och hackad lök
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 800 g hjortstek salt och peppar 3 msk Färsk timjan (hackad) Rapsolja Enbärssky 1 st Schalottenlök 1 msk Farinsocker 3 msk Konc kalvfond 3 dl vatten 3 st Enbär Rosmarin (en kvist)
6 1 benfri hjortstek (ca 3 kg för 6 port) 5 dl köttbuljong eller vilt- och kantarellbuljong (tärning eller fond + vatten) 1/2 dl honung 2 msk olja 1 msk hackad timjan 1 msk hackad koriander 1 tsk salt 1 krm grovmald svartpeppar 1 msk balsamvinäger 1/2 msk socker 1 msk maizenaredning för mörka såser Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Bakade rotfrukter, rotfruktspuré, picklat äpple, färsk timjan, smörstekta kantareller. Strö över färsk timjan, salt och peppar och blanda runt köttet i köttsaften
några timjankvistar. Blanda samman olja, rosmarin, timjan, salt, socker och vinäger till en marinad. Vi åt en potatisgratäng smaksatt med rosmarin, timjan, vitlök och västerbottenost till vår köttbit
Tillsätt rödvin, socker, salt, peppar och timjan samt fyll på med vatten så det täcker köttet. Smaka av med salt, socker, svartpeppar och eventuellt lite mer timjan