Baka av iugnencirka en timme. Rosmarinbombarderadhjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens iHötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin
När köttet fått fin färg lägger du det i en ugnsfast form eller på en plåt. Här får hjortsteken sällskap av en len pumpapuré och smörslungad babygrönkål samt en rödvinsreduktion full av intensivamustiga smaker
Ta bort nätet från hjortsteken och vik ut den. Lägg äppel- och grönkålssalladen på hjortsteken. Dela sedan köttet längsmed så att det kan vikas ut till en större köttbit
Lägg steken iugnsfast form och sätt i en stektermometer. Hjortstek. Bryn för en fin stekyta. Baka iugn eller i ett sjudande vattenbad och låt dem bli genomvarma, eller värmehåll tills det att de ska serveras
Smöra en stor ugnsfast form och varva potatis och hackad lök. Skala och skivapotatisen. Om gratängen början bli bränd täck med folie och flytta ner gratängen längst ner iugnen
Tillbehör. Bakade rotfrukter, rotfruktspuré, picklat äpple, färsk timjan, smörstekta kantareller. Stek steken runt om iolivoljatills den fått en fin yta
Under tiden köttet står iugnen blandar du ihopkaprisskivorna med olivolja, salt och peppar. En stycken viltalternativtill påsklammet var utlovat och levereras idag, perfekt för de av er som integillar lamm och hellre äter något annat
Salta och peppra lite grann efter behag i en ugnsform som inte är mycket större än hjortsteken. Lägg ihjortsteken och stoppa in en stektermometer med spetsen i köttets mittpunkt
Som huvudrätt serveras en hjortstek med rödvinssås, murkelstuvning och ugnsrostade rotfrukter som mandelpotatis med palsternacka och persiljerot och röd lök tillsammans med lingongelé
a en hjortstek som hon så generöst lämnade av i vårt kök. sätt en stektermometer imitten av steken och lägg den i en ugnsfast form och häll över skyn från stekpannan
Till moset blev det hjortstekiugnen, förstås mycket gott det oxå. Vanligtpotatismosi all ära, det är ju verkligen jättegott men testa att göra mos av sötpotatis någon gång, oj, oj, det blev verkligenskitgott