4 100 g skalad sötmandel 100 g vegansk vit choklad 1 bittermandel 1/2 dl vatten 1/2 dl rörsocker 1 krm salt 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) Vid servering 250 g tinade frysta hjortron Lägg till i inköpslistan
t ex hjortron eller blåbär/hallon. Till efterrätt serverades glassmed varma bär och fröcrunch. Salta och peppra med citronpeppar och lägg några citronskivor ovanpå filéerna
Koka upp hjortronenmed sockret i en kastrull på plattan eller. Smaka av med pressad citron. Fördela glass på tallrikar eller i dessertskålar, skeda varma
Låt glassen tina medan du fräser osockrade hjortron i smör och mörkt socker. Servera i mitten på en stor tallrik med den ljumna chokladhjortronkaramellen ovanpå
Värm grädden med socker och hjortron. Hjortronsylt går bra, men minska då sockret till hälften. Värm glasen med pannacottan försiktigt i varmt vatten och stjälp upp på en tallrik
Eftersom han är en äkta norrlänning blev det tårtor med chokladmousse och hjortron efter att först ha grundat med äkta pitepalt (han hade gjort glutenfria till mig)
Pekannötpaj medhjortron och punchgrädde, Päronpaj med ingefära och Äppelpaj med vanilj och yoghurt. Kräftpaj med grönkål och fänkål, Svamppaj med västerbottenost
Hallon, björnbär, jordgubbar, blåbär eller hjortron passar lika bra. Den här efterrätten gjorde jag till ett julkalas för något år sedan, och den försatte mina förtjusande svärsöner i trance och något som mest kan liknas vid glasskoma