Jag använde mig utav hjortfärs och den finns att köpa i de flesta mataffärer, kolla i frysdisken. Spaghetti och köttfärssås är vår son Ians absoluta favoriträtt och om han själv fick bestämma skulle han nog välja att äta det både till lunch och middag, sju dagar i veckan
Men innan vi dyker ner i salladsinläggningen så ger vi oss i kast med biffarna som alltså är gjorda på viltfärs, i vårt fall valde vi hjort efter som det var det som fanns i vår frys
Hjortköttet får iallafall vänta några dagar eftersom vi idag var bortbjudna på middag och igår gjorde jag en köttfärslimpa som det blev mycket över av så den får nog mätta våra magar några dagar till
Lägg i färsen, salta och peppra och blanda till en jämn fast smet. 400 g viltfärs av hjort, älg, rådjur eller vildsvin. 1färska örterBlanda ströbröd, mjölk, lök, vitlök och kryddor
500 g valfri färs (denna gång var det hjort). 500 g valfri färs (denna gång var det hjort). Fick hem min 3-dagarskasse från Middagsfrid igår och trots att det är jag och Carina som menyplanerar och jag som skriver recepten så måste jag lik förbannat gå in och pilla i receptet
Vi har precis fått hem ett parti med hjortfärs och grytbitar på hjort. Bland annat varmrökt hjort med potatisgratäng stod på menyn och det är himmelskt, skulle kunna äta det jämt
Jag hade en viltfärs på hjort och älg, men du kan välja den sort du gillar och går tag på. Mer vilt i Katinkas Kitchen, denna gång köttfärssås extra plus på viltfärs med svamp och mustiga kryddor, avredd med en skvätt havregrädde
Vi har dock tur därför att vår lokala ICA-affär har en mycket spännande kött-disk där man dels hittar kalkon och kalkonfärs men även allt från älg, struts, anka och hjort och häromdagen såg jag till och med pytonorm