Hirsmjöl recept

21 Spara

Papadam

Värm matoljan i en tjockbottnad kastrull (använd så mycket matolja att det brödet täcks helt). Doppa ner en brödbit i taget i den heta oljan
4 Spara

Rödbets- och halloumipaj med äpple och pinjenötter - gluten- och mjölkfri vid behov

1½ dl rårismjöl1 dl brunt hirsmjöl eller vanligt hirsmjöl (annat mjöl fungerar säkert också)1 msk fiberhusk75 g smör - eller mjölkfritt margarin3/4 dl turkisk yoghurt - eller mjölkfritt yoghurtalternativ300 g skalade, knappt mjukkokta rödbetor1 stort äpple - skalat, urkärnat och klyftat200 - 225 g halloumi eller fetaost - alternativt tofu för mjölkfri variantsalt från kvarnsmulad oregano eller timjan3 stora ägg1½ dl turkisk yoghurt - eller mjölkfritt yoghurtalternativen knapp deciliter pinjenötter eller grovhackade valnötterKoka rödbetorna knappt mjuka, och skala och klyfta dem
Sökförslag och sidor