Kriget är i full gång och Andy borta på En herrans mat kontrade rejält med sin video då han slängde ihop en burgare som kunde få vilken matälskare som helst att vända sig om i köket efter ingredienser till sin egen burgare
Forma till 4 hamburgare och sätt in dem i kylen i 20-30 minuter så de kallnar. Tärna kycklingen fint. Skär bort kanterna från formfranskan och smula/riv så fint det går
Vi har faktiskt firat Alla Hjärtans Dag redan i helgen eftersom jag skulle jobba ikväll, i lördags efter mello och barnen lagt sig festade vi loss på Heta räkor med habanero och vitlök, och Gratinerade grönmusslor med basilikasmör (Mattias köpt frysta, recept på förpackningen) och så bröd att doppa i spadet
Vad vi läst så är det ett vin som tydligen också passar fint till rätter som pulled pork, hamburgare och en chili med rejäl smak, men vi kan alltså även rekommendera det till en vegetarisk pastarätt
Formen av semlan blev mer en traditionell hamburgare än en "bun". Pork buns (för fyra) 1 kg fläskkarré (nacke)1 liter vatten 2 dl vittvin ½ dl ketjap manis 1 dl oyster sauce 3 dl lättsaltad soija (alternativt 4 dl light soy) 1 dl socker 1 st kanelstång 3 st stjärnanis 1 msk krossade koriander frön (eller koriander rot) en stor bit ingefära (ca 6 cm) Hetta upp alla ingredienser till buljongen i en kastrullLägg köttet i en ugnsformHäll på den heta buljongen så den täcker köttetLägg i ugnen på 150 grader till ca 5 h eller tills köttet mjuknat så att man lätt kan riva det med en gaffelServera med semlorna, vårlök, färsk koriander och chilimajonäsSemlor (ca 6 st) 3,5 dl vetemjöl 1 msk torrjäst 2 krm salt ½ tsk socker 1,5 dl varmt vatten 2 msk olja svarta sesamfrön Blanda jäst, salt och socker i vattnetBlanda i vetemjöl, rör omLägg i olja och knåda en stundLåt jäsa i ca 30 minForma små semlor av degen och lägg i en asiatisk steamer (lägg bakplåtspapper under varje semla så de inte fastnar på steamern)Om du inte har en asiatisk steamer så lägg dem i så fall i en vanlig ångkastrullStrö på av sesamfröna, låt jäsa ytterligare i ca 15 minÅnga semlorna i ca 10-15 min, beroende på hur stora du lagat dem Chilimajonäs en sats majonäs 2 msk siracha chilisås (eller enligt smak) Blanda chilisåsen med majonäsenNam jim sås 1 vitlöksklyfta2 st medelstora röda chilin (eller enligt smak) 2 msk palmsocker (alternativt vanligt socker) 1 dl färskpressad lime saft 1-1,5 msk fisksås en nypa salt Mortla vitlöksklyftan tillsammans med chili tills du fått en jämn pastaTillsätt socker och mortla tills sockret löst upp sigLägg i de övriga ingredienserna, blanda och smaka avSalladstrimlad kål strimlad morot strimlad gurka vårlökmungbönsgroddar Strimla grönsakerna och blanda tillsammans med såsen 1 liter vatten
Lägger bollen på den riktigt heta ytan och sedan tar man en vikt tex en mindre sås-kastrull eller annat lämpligt och trycker rakt ner på bollen så den plattas ut, sedan saltar rikligt på båda sidor under tillagning
I det första gjorde jag en take på min egen klassiska hamburgare, i det andra gjorde vi hemmagjorda chorizokorvar, i det tredje kebabspett och i det här fjärde receptet så ger vi oss på balkans signaturrätt Cevapi
Han sa att det var godare än hans favoritmat pannkaka, hamburgare och blodpudding. Den observante noterade kanske att den första rätten som jag hade på veckans matsedel hette Barnens kyckling
Vill man göra som Anki och drapera hela lägenheten i ljusblå dimma så ställer man in braspannan med olja och smör i den heta ugnen för att smälta fettet och värma pannan
Hur mycket hetta du vill ha på dressingen avgör du själv, smaka dej fram med sambal och ingefära och tänk på att de heta smakerna framträder mer ju längre blandningen får stå och dra