Smaka av med kanel och kardemumma till önskad smak. Igår var mammas och Angelicas sista dag här i Göteborg innan de idag satte sig på tåget hem igen, så därför myste vi till det lite extra igår kväll med äppelpaj och hemmagjord, kallrörd vaniljsås
Även om det är rätt så gott med en köpt vaniljsås så slår det ju inte en hemmagjord (och man slipper alla tillsatser) så testa detta recept om ni inte gjort hemmagjord innan
Blanda grädden med vaniljsåsen. Jordgubb, rabarber, vanilj och en gnutta kardemumma. Så smaka dig fram tills du får en lagom kardemumma smak utan att den tar över
Lägg plattan på svag värme, lägg i äggulorna en efter en samtidigt som man vispar såsen kraftigt (med elvisp om du vill) så att den tjocknar, när alla äggulor är i kastrullen och såsen har fått en bra konsistens (ungefär som vaniljsås) så tar man bort kastrullen från värmen och ställer den på en fuktig wettex-trasa
Vispad grädde hade vi till, men det är gott med en god hemmagjordvaniljsås eller vaniljglass. Strösocker, grovmalen kardemumma och smör att strö över innan gräddning
Vispad grädde hade vi till, men det är gott med en god hemmagjordvaniljsås eller vaniljglass. Strösocker, grovmalen kardemumma och smör att strö över innan gräddning