Det är dock lika lätt att göra en egen Calzone som vilken annan pizza som helst, så varför inte. Nyårsdagen är ju numera även känd som Internationella Pizzadagen och är den dag på året då det säljs mest pizza runt om i landet
Priset varierar givetvis beroende på topping och det säger sig självt att man kommer billigare undan med en hemmagjord vesuvio (ost/skinka) än med en pizza som toppas med oxfilé eller en lyxig lufttorkad skinka…
Nyårsdagen - HemmagjordCalzone. Hemmagjord ska den så klart vara, för det är alltid godast. Nyårsdagen är ju numera även Internationella Pizzadagen, så vad kan annars stå på menyn idag än pizza
Nu är det ju som tur var ingen i den här familjen som klagar över detta, här gillar vi allt som stavas p i z z a, men det är ju inte som att sätta tänderna i en varm nybakad calzone med extra ost eller för den delen min egen hemmagjorda vesuvio-variant
Så självklart fick det bli hemmagjordpizza. Hemmagjordacalzones. Fyllningen höll vi enkel och använde oss bara av skinka, champinjoner, ost och såklart en hemmagjord tomatsås
Det var sonen som fick bestämma middagen, och han ville ha hemmagjordpizza. Tanken bakom calzonen var mest av praktiska skäl - gör vi inbakad pizza så får vi plats med två pizzor per plåt, alltså kan vi grädda alla fyra samtidigt
Den senaste varianten av hemmagjordpizza blev Calzone. Åh så god den blev tillsammans med en enkel hemmagjord coleslaw med vitkål, stark senap, vitlök, majonnäs, salt och lime
Baka då en hemmagjord för det är absolut GODAST. Är ni sugna på pizza till fredagsmyset ikväll. Pizzan här ovanför är bakad i vanlig ugn på ett teflongaller och det blir bara sååå bra, så här kommer mina bästa tips för en lykad fredagspizza, vill du veta hur man INTE ska göra så läs lite längre ner