Hemlagadpasta5 dl durumvetemjöl 3 medelstora ägg 2 msk vatten 2 msk olivolja 2 krm salt. Pastasås300 g färsk svamp (kantareller eller karljoansvamp) 1 gul lök smör till stekning 5 dl vispgrädde 100 g parmesanost salt och nymalen svartpeppar
Koka lite pasta och servera med denna snabblagade, otroligt krämiga kassler- och spenatsås och du har en middag på bordet inom några minuter som gör alla mätta och nöjda
Pasta är ju mitt absolut favorittips när det kommer till hemlagad "snabbmat", och det uppskattas ju oftast av den yngre generationen också som en bonus
Du kan smaksätta osten med olika örter, servera det på rostat bröd eller varför inte pasta. Stötte på ett recept på hemlagad ricotta ost på My New Roots - bloggen, det verkade så enkelt så måste prova på det redan följande dag
Idag gjorde jag hemlagade frikadeller av kycklingfärs också. =) Jag var nyligen på Sicilien och köpte då med med lite pasta så idag använde jag en av dem, denna sort hetta Mafalda och är som en bred tagliatelle med krusade kanter, ett trevligt alternativ till de vanliga sorterna man finner här hemma
Hemlagad tomatsås dessutom. Inte lagad igår dock utan ett fynd jag gjorde i frysen. Igår lagade jag också något snabbt, färsk pasta med en god tomatsås