4 dl mjölk. 14 dl grädde. 15 äggulor. 1150 gr strösocker. 11-2 vaniljstängerGröp ur vanilstången. 1Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång plus vaniljfrön under omrörning i en rostfri kastrull
Vaniljglass. Pecannötspaj. Ställ ugnen på 175 grader. Mät upp mjöl i en bunke, tärna ner smöret, och rör ner vatten, salt och socker, arbeta ihop detta till en deg, och tryck ut i en form (22-24 cm)
Sedan lyxade jag till den med en läcker topping och hemgjordvaniljglass. Servera med vaniljglass. Oscar Målevik och Karin Moberg har tillsammans skrivit boken Friendly bread, baka glutenfritt från baguette till brownie
1 l vaniljglass, till fyllning 150 g vetemjöl [2,5 dl] 40 g kakao [1 dl] 5 g vaniljsocker [0,5 msk] 150 g smör, rumstempererat och osaltat 90 g strösocker [1 dl] 3 g salt [0,5 tsk] 15 g äggula [1 st]
Idag blev det hemgjord glass till mellis hos oss. Vaniljglass. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, det är verkligen något särskilt med hemgjord glass