Häll smeten i en glassmaskin och kör till glass. 5 dl hemgjord Kefir, gärna på hälften mjölk, hälften grädde. 5 dl hemgjord Kefir, gärna på hälften mjölk, hälften grädde
Och då ska det ju allra helst vara hemgjord glass. Den här vaniljglassen är nog min absoluta favoritglass, jag brukar sittta med storslagna planer på vilka olika smaker jag ska göra, men sen slutar det påfallande ofta med att jag ändå gör den här
God vaniljglass – köpt (jag väljer helst Häagen Dazs eller Djurgårdsglass nya laktosfria, som dessutom är äggfri för den som inte tål ägg) eller hemgjord, här är ett bra recept för den som har glassmaskin
Egen hemgjord glass är så gott. Ikväll körde vi en ny vaniljglassmet i glassmaskinen och åt alltihop i ett svep tills magen stod i fyra hörn och vi var tvungna att gå en lång kvällspromenad för att inte dö sötdöden eller något annat pösaktigt
Hemgjord paj i kombination med köpeglass är bättre än vice versa. Hade faktiskt en skvätt hemgjord dulche de leche-glass kvar sedan ett tidigare ”glassbak”
a svartvinbärspuré och hemgjordvaniljglass. Chokladterrin medvaniljglass, svartvinbärspuré, kanderade hasselnötter, kanderat apelsinskal och minimaränger
Antagligen är det bara jag men jag lyckas alltid hitta äggsmak i hemgjord glass med äggbas. Sen bör man dessutom ha glassmaskin om man inte vill passa tider och röra i glassmeten medans den fryses in