Om jag ska rekommendera en dessert så här i påsktider så måste det bli den här hemgjordaglassen. Lägg en plastfolie över och ställ allt i frysen tills smeten fryst till glass
En burk karamelliserad mjölk. Blir man sugen på något så är det väl glass en sådan här dag. Häll ner i en större plast burk med lock och ställ in i frysen
Till denna fantastiskt goda glassmed smak av kola och choklad kan man även baka sin egen strut. Lägg allt i en större plastlåda med lock och ställ in i frysen
Koka upp mjölk, grädde och glukossirap. 12 dl mjölk. 1Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen. 1Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då
Blanda i den kondenserade mjölken och vaniljsockret med grädden. Men alla kan vi väl hålla med om att de kostar lite väl mycket för den faktiskt lilla mängd glass som behållaren rymmer
I ett tidigare inlägg skrev jag om hemgjordglassmed nutella och valnötter. Jag valde en sockerkaksform i silikon den här gången för att få en lite ”tårt-liknande” servering och så garnerade jag med ytterligare en krossad dubbeldaim direkt på serveringsfatet