Recept "Gott & lätt" hembakatknäckebröd. Som en början på mitt nya "lätta" år 2012 kombinerade jag lite jobba hemma och hushållsarbete med att baka inte mindre än 3 omgångar (6 plåtar) med nyttigt, LÄTT BAKAT och otroligt gott knäckebröd. 2 dl majsmjöl (grovt eller fint efter tycke och smak, själv använde jag idag Lailas majsbaserade mjölmix som är gluten och mjölkfri)1/2 dl linfrön1/2 dl sesamfrön3/4 dl solroskärnor1/4 -1/2 dl pumpafrön1/2 dl olivolja2 1/2 dl kokande vattenFlingsaltBlanda alla torra ingredienser i en bunke. 2 dl majsmjöl
Och hur gott är det inte med hembakat. Att göra egna fröknäckebröd är så enkelt som det bara kan bli. Blandningen var gjord på majsmjöl, rismjöl, pumpakärnor, linfrön, solroskärnor, surdegspulver av ris, bovetemjöl, salt och psylliumhusk