Rostbiffenhelstektes långsamt i ugnen och serverades sedan med en varm sallad och fikon. Ibland har man tur och just i dag var det extrapris på riktigt fin svensk rostbiff så det kändes rätt så givet att slå till
Då är rostbiffen ljust rosa. Skiva rostbiffen så tunt du kan och lägg upp på fat. 1,2 kg rostbiff eller ryggbiff. Helstek rostbiffen i ca 1,5 timmar på 150 grader eller ca 2 timmar på 125 grader. Ta ut rostbiffen när temperaturen är 60 grader. Låt rostbiffen vila och svalna i ca 15 minuter innan du skär upp den
A. l. a. H. j. ä. r. t. n. s. D. g. v. d. m. f. ö. i. å. ,. e. b. h. k. o. K. u. 1. 5. p. S. I. y. 0. c. (. ). G. 2. V. B. T. 6. N. 4. 3. P. 7. –. F. w. L. R. t l. k g. g r. d l. s t
Mortla kryddorna en aning och klappa sedan in köttet med dem, lägg karrén i en ugnsform. Värm ugnen till 175 grader och sätt in karrén, låt stå tills temperaturen är 85 grader tar ca 1½ -2 timmar
Rostbiff, rökt hjortrulle och kycklingfilé med potatisgratäng. Helstekt kalkon, kallskuren serverad med kall potatissallad, olika frukter, brieost, chutney och rostad lök
Här hittar du helstektrostbiff. Idag lagar vi helstekt fläskytterfilé i ugn. Ryggbiffen sitter mellan Entrecoten och rostbiffen och är ett väldigt smakrikt kött
Långfredagsmiddag hemma hos oss bestod i år av helstektrostbiff med bakad potatis med vitlökssmör och Bearnaise, självklart Lohmanders som är vår favorit