Det som är helt avgörande för hur smaken på den här karrén blir, är valet av kryddblandning. Den använder jag till allt möjligt, soppor, vegetariska rätter, och som här till fläskkarré
1 karré eller kotlettrad på ca 1 kg. Sätt ugnen på 150 grader. Bind eventuellt upp köttet med steksnöre. Skala och rensa rotfrukter, persilja, vitlök, kål och lök
Mortla kryddorna en aning och klappa sedan in köttet med dem, lägg karrén i en ugnsform. Värm ugnen till 175 grader och sätt in karrén, låt stå tills temperaturen är 85 grader tar ca 1½ -2 timmar. 1,2 kg benfri fläskkarré
Putsa köttet och krydda det väl med salt och peppar. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Blanda citronskal, pressad vitlök, rosmarin och olja i en form och vänd runt köttet i blandningen
Således blir det experimentell matlagning idag, en klassisk helstektkarré blir glöggifierad. 1 bit benfri fläskkarré, ca 1,5 kg. Relaterade 1 bit benfri fläskkarré, ca 1,5 kg 1 flaska lätt vinglögg
600 g fläskkarré. 1honungGnid/rubba in ingefära, salt och peppar på karrén. 600 g fläskkarré. 11 bit ingefära, färsk riven (välj mängd efter hetta/smak)
Gnid/rubba in ingefära, salt och peppar på karrén. 600 g fläskkarré. Gör så här. Sätt in köttet i ca 1–1 ½ tim på 200° i ugnen, köttet ska få en innertemperatur på ca 75°
Jag vet inte hur det är med er, men för egen del förknippar jag fläskkarré främst med två rätter. Den första är någon sorts barndomsminne av plommonspäckad karré med äppelmos
Gnugga in karrén i olja och krydda sen med salt, grovt repade örtkvistar och svartpeppar. Tranchera fläskkarrén i önskad tjocklek och servera med fänkål och äppelsallad
Gnugga in karrén i olja och krydda sen med salt, grovt repade örtkvistar och svartpeppar. Tranchera fläskkarrén i önskad tjocklek och servera med fänkål och äppelsallad