Stick åtta hål här och där i fläskkarrén och peta in katrinplommonen i hålen. Skär upp fläskkarrén, kotlettraden eller skinksteken i skivor och lägg på fat med morötter, äpple samt lök vid sidan
Men det innebar även att det inte riktigt var grillväder igår och att våra planer att grilla fläskkarré fick ändras så vi istället tillagade vår fläskkarré i ugnen
Jag vet inte hur det är med er, men för egen del förknippar jag fläskkarré främst med två rätter. Den andra är klassisk svenne-sommarmat i form av grillad fläskkarré
Den använder jag till allt möjligt, soppor, vegetariska rätter, och som här till fläskkarré. Ställ in i ugnen på 125 grader, tills innertemperaturen visar 82 - 85 grader
Helstektfläskkarré. Helstektfläskkarré. Lägg karrén i en ugnssäker form, stick i en stektermometer och baka i ugnen på 175 grader tills innertemperaturen visar 78 grader (ca 1 1/2 h)
Tranchera fläskkarrén i önskad tjocklek och servera med fänkål och äppelsallad. Stek karrén till en innertemperatur på 67-68°C, ta ut och låt vila i 5-10 minuter inrullad i smörpapper. 1 kg Rapsgris fläskkarré
Tranchera fläskkarrén i önskad tjocklek och servera med fänkål och äppelsallad. Stek karrén till en innertemperatur på 67-68°C, ta ut och låt vila i 5-10 minuter inrullad i smörpapper. 1 kg fläskkarré , av rapsgris, Scan
Där skrev man att en riktig porchetta di fano är gjord på helstekt gris som man grillar – och det har man ju inte riktigt hemma i kylskåpet eller frysen