Inte så värst otippat skulle väl jag säga då rödkål är Marcos bästa grönsak och sidfläsk (pancetta) är bra att ha till allt, man ska alltid ha en bit i frysen enligt Marco
Medan fläskfilén är inne I ugnen förbereder du dem andra momenten. fläsk,. fläskkött,. Fläskfilé 1 fläskfiléStubbs pork rubGnid in fläskfilén med rubben. organic 1 fläskfilé
1 kg kotlettrad, av gris, benfri 6 klyfta vitlök 1 tsk salt svartpeppar, ur kvarn 3 kvist färsk rosmarin 3 msk olivolja ev 6 skiva rimmat fläsk (eller späck) 1 kg färskpotatis salt svartpeppar, ur kvarn 2 klyfta vitlök, finhackade ev rödvin (lite)
Det här är en contorno, ett tillbehör, som passar bra till exempelvis helstekt kyckling. I nödfall går det att använda bacon eller sidfläsk istället för pancetta, men det blir inte samma smak
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Helstektfläskkarré. Hacka resten av grönsakerna & fläsket i cm stora bitar. Helstektfläskkarré. 30 g rökt sidfläsk. 700g fläskarré i bit. 30 g rökt sidfläsk. 700g fläskarré i bit
Husmanskost tycker jag att fläskfilé faller under i denna versionen då det ju har kommit att bli ett vanligt kött i de flestas hushåll och inte bara förknippat med lyxig festmat
Från början så var det tänkt att vi skulle använda ingredienserna för att grilla fläskkarré i skivor men Daniel hade köpt en hel fläskkarré och då blir det mycket godare att ha den i ugnen