Den Mårtenssonska påsken har förflutit väldigt bra, vi bjöds på helstekt kalkon med sås av skedätarsort hemma vid familjen Perssons matbord och en helstektlax med skedätarsås vid Björkenäsbordet
Har gjort det här tidigare men gjorde då kycklingen helstekt och serverade till. Det fanns sillar, gravad lax, korv, köttbullar, svampomelett, matjesröra, revben, ostar, caesarsallad, smoothies och en massa gott
En hemmagjord semmelknödel är till exempel en ypperlig beledsagare av en majskyckling, helstekt i ugn med fettet som bas i en gräddig sås, liksom att potatisknödeln Klöse, förgyller gulaschsoppan
Lägg försiktigt ner laxen i den varma lagen. Lyft försiktigt över laxen på ett uppläggningsfat. 2 tsk timjan, gärna ngn kvist färsk också. Helstekt fläskfilé med champinjoner, gorgonzolasås och potatis och squashgratäng 4p. Inkokt lax med potatismos 4p. ca 800 g laxfilé, skinnfri(går bra med portionsbitar). Skär laxbiten längs med i ca 4 cm breda längder. 2 tsk timjan, gärna ngn kvist färsk också. ca 800 g laxfilé, skinnfri(går bra med portionsbitar)
Jag har tidigare lagat Helstekt kyckling med äpple och timjan (två gånger till och med då det blev en stor succé här hemma) samt en god och värmande morotssoppa
Fredag - Helstekt basilikakyckling. Denna helt fantastiskt goda och saftiga kycklingen passar lika bra att servera kall på buffébordet som den gör att servera till middag - hur som helst så är den riktigt munvattnande god med smak av citron och färsk timjan
Grönsakerna som syns på bilden är inte tillagade även om vår middag var "helstekt". Blanda laxhacket med salt, peppar, citronsaft och skal, pressad vitlök och potatismjöl till en färs
Prova gärna att servera till marinerad, helstekt kycklingfilé och sallad med fetaost. Färsk paprika. Recept På Tortillas Med Kyckling Och AvokadoEnkel LunchsalladStekt Lax Med BlomkålsmosFläskfilé Med Ugnsrostad Blomkål Och KantarellsåsStekt Lax Och Sallad Med Chili-VinägrettLamm Med Potatisgratäng Och Rödvinssås Ingredienser
Förrätten bestod av en riktigt god laxbakelse, huvudrätten helstekt oxfilé serverad med potatispuck och ädelostsås, desserten en krämig chokladpaj med färska bär och vispgrädde