Nu på kvällen har jag stått ute i duggregnet bakom grillen och myst. Jag gjorde också kålrotsstrips och dem vart helt ok, även om dem inte vart så krispiga som jag hade hoppats på så smakade dem jättegott
Den här gången valde jag att helgrilla fläskfilé från rapsgris och för att sätta smak på köttet gjord jag en torr marinad en så kallad rubb som smaksattes med bland annat kaffe
Varmrätten blev det ingen bild på men i all enkelhet helgrillade vi en fläskfilé som hade marinerats i diverse godsaker, hasselbackspotatis och Lohmanders Café de Paris-sås
När dom rätta svaren kom fram förstod alla att det endast fanns två som kunde något om vin, därför blir vårt tips till Er en helgrilladfläskfilé med egentillverkad rub a la Anne o Katta med ett fantastiskt gott vin till
Vi åt inte julmat på annandagen, utan M drog fram grillen och så helgrillade vi fläskfilé och åt till det mammas klyftpotatisgratäng, varma festliga grönsaker och glöggsås
Igår blev det en svensk grillklassiker nämligen fläskfilén som hamnade på menyn. Helgrilladfläskfilé. När kolen är varm fördela den så att fläskfilén kan ligga i mitten utan att ha någon varm kol direkt under sig
Helgrilladfläskfilé med rostade grönsaker och grillad-paprikasås. Grilla över glöd tills köttet fått en fin färg lägg sedan åt sidan (pågrillen) och låt steka klart under lock
Lägg filé och marinad i tät plastpåse och knyt ihop. Pensla på mer marinad medan köttet grillas. Ta vara på stekskyn och hetta upp den tillsammans med den marinad som är kvar
Fläskfilén putsade jag bara och saltade och pepprade med svart peppar innan jag la den pågrillen. Blanda alla ingredienser och pensla på i slutet av grillningen
Vi grillar vidare och senaste måltiden är en marinerad, helgrilladfläskfilé med diverse godsaker. Grillades till en innertemperratur på 62 C och fick vila en lite stund i folie. Tunna skivor av förkokta rödbetor bakades (ungefär samma tid som tinad pommes) i 225 C med olja och salt på