För att maxa dagen bestämde vi oss för att gå uppför halva Ottfjället (det mäktiga fjället jag vaknar och somnar framför i stugan i Ottsjö) och därefter traska till Blanktjärn
Möjligen någon ryss, men M hade vägrat låna en pälsmössa och prata fejkad ryska…) Det hela KUNDE ju sedan ha skötts proffsigt, men tyvärr var vi alldeles för fnissiga för att riktigt hålla masken när jag diskret(
Vi hade dock tur i Ramundberget där vi var, för restaurang Solbrännet satsar på hemlagat hela vägen, med svenskt kött och kvalitetsingredienser samt rejäl salladsbuffé, rekommenderas varmt
Stugan är framförallt till för privat bruk eftersom vi alla älskar att vara på fjället, men vi hyr även ut den till andra som vill uppleva fantastiska Idre fjäll
Som tack för detta får familjerna boende och mat under hela vistelsen. Hela rapporten från förra året som pdf finns HÄR och direktlänk till årets Get Real Kids hittar du HÄR
För mormor, uppvuxen i en liten stuga på fjället med alla sina syskon, var det en fråga om överlevnad att kunna ta vara på allt naturen bjuder och farmor tyckte helt enkelt om att laga mat
Man är ute i friska luften hela dagarna, äter en massa färdiglagad medhavd mat (så gör i alla fall alltid vi) och tar knappt fram sminkväskan på en hel vecka
När jag som ung var au pair på Island under ett år, förstod jag att grillning där var något av en nationalsport, och det var en ganska säregen upplevelse att känna doften av grillkol i hela grannskapet och se otaliga små rökpyramiden stiga mot den klara kvällshimlen, med fjällen i bakgrunden, under frostnupna vårkvällar