Brukar servera hasselbackspotatistillugnsstektrostbiff, men det har blivithasselbackspotatis en hel del ihöst/vinter så det fickblidillrostadpotatis denna gång
Det är nämligenhelatio (. Lägg köttet i en ugnsfast form. Huruvida det hamnar rostbiff och potatissallad på tallrikarna låter vi vara osagt, men det är i alla fall just det vi bjuder er på idag
När helarostbiffen har fått en fin färg lägg den i en ugnsform med en stektermometer i. Det har aldrig hänt mig och jag tror att det viktigaste är att man visparhelatiden och att allt man har i har ungefär samma temperatur (Alltså häll aldrigi kallt smör till varma ägg, viceversa)
Konstigt nog blev den hur bra som helst. Yttre stek passar bäst till grytor var man låter köttet sjuda i fred en lång stund, så jag lade lägre temperatur än vad man vanligt har för att steka rostbiff och lät den vara iugnenlite längre
Sätt inhela pannan iugnen (om den är ugnsfast) eller lägg över köttet i en ugnsform alt. Värm en stekpanna (gärna ugnsfast) med smör, margarin eller olivolja
Lägg potatis (hela) i en ugnsform. Krydda rostbiffen med timjan, salt och peppar. Olivolja. Tillagningstiden kan variera beroende på rostbiffens tjocklek
I receptet var det även med friteradkapris men den skippade jag helt, den kändes överflödig. Du rostar först rotsakerna iugnen men istället för att servera dem som de är så vänder du ned dem i en yoghurtbaserad ”dressing”, vilket resulterar i just en ljummen potatissallad
Fredagskvällen blev ett biobesök, som förutom Sune filmen på juldagen, sällan sker. Skär sedan upp fänkålen och päronet och lägg upp allt på en ugnsplåt – krydda med salt och cayennepeppar
Det är enkelt att tillagarostbiff på bitiugn. Ta ut formen från ugnen och lägg i ett folieomslag. För att få en mer saftigbit, ska man satsa på lägre temperatur än vanligt