Lägg köttet i folie och häll på glazen. Servera fläskfilén med het aprikoscreme, klyftpotatis. Grilla fläskfilén ca 20 minuter på låg värme på gasolgrill eller över indirket kolglöd tills innertemperaturen är 65°. Vik ihop folien till ett tättslutande paket och låt ligga i minst 10 minuter, gärna 20 minuter. 2 kg Scan fläskfilé
Och hellre för mycket sås än för lite. Fläskfilén. Jag som älskar konserverade champinjoner använder just dessa helst till sås men vill du använda färska så går det naturligtvis lika bra
Vi har ju en ganska bra bit att köra tur och retur så det är ju ingen utflykt som vi bara gör sådär på en höft, speciellt om man som vi inte heller är ägare av egen bil
Lägg folie över köttet för att hålla det varmt, spar skyn som bildas till servering. Sätt tillbaka kastrullen på värmen igen och tillsätt mjölk och grädde, rör om hela tiden
Äntligen helg. När köttet är klart lyfter du det ur formen och virar in det i folie. Allt i ett middag med saftig fläskfilé och en fräsch citronsås som du enkelt rör ihop av spadet som blir över
Rhodes rekommenderar faktiskt att servera filén rosa, vilket vi inte var så säkra på om det var bra, så vi stekte den aningen längre, tills precis innan den var helt genomstekt
Blanda runt så att marinaden täcker hela filén. Jag pratar om fläskfilé som marineras två gånger (mycket smidigare än det låter) och sedan med fördel äts med potatissallad, t