Hedvigsoppa vitkål recept

Hedvigsoppa

Hedvigsoppa

1-2 st (ca 200 g) gula lökar 500 g nötfärs 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 500-600 g vitkål 250 g (ca 3 st) skalade morötter 2 klyftor vitlök 10 dl vatten 2 st köttbuljongtärningar 2 msk tomatpuré. 1ca 500-600 g vitkål 250 g (ca 3 st) skalade morötter 2 klyftor vitlök
Hedvigsoppa

Hedvigsoppa

Strimla vitkålen fint. 4 dl strimlad vitkål. Skölj och strimla purjon, fräs den i smör i ca 2 min. Tillsätt färsen, rör om så att färsen delas och blir jämt brynt

Mammas Hedvigsoppa

Strimla vitkålen fint. Lägg i purjolök, potatis, vitkål, palsternacka och brysselkål. Finstrimla vitkål , grovriv morot , strimla lite purjolök och blanda allt
Hedvigsoppa

Hedvigsoppa

Strimla vitkålen tunt. 1/4 vitkålshuvud. 1/4 vitkålshuvud 2 - 3 morötter 1 burk krossade tomater, 400 g 1-2 buljongtärningar 10 dl vatten
Höstmys med hedvigsoppa

Höstmys med hedvigsoppa

Strimla vitkålen och skala och riv potatisen grovt. Hedvigsoppa. Lägg i vitkål och potatis i soppan och koka vitkålen mjuk men inte längre

Hedvigsoppa

Strimla vitkålen. 1/4 vitkålshuvud. Hacka löken. Strimla paprika. Riv morötterna i grova strimlor. Bryn köttfärs och lök, krydda med salt och peppar