Eftersom jag ville att havren skulle få stå i centrum valde jag bort chokladbitar och nötter. I stället bestämde jag mig för att tvista till dem lite med brynt smör och en nypa kanel och det blev faktiskt … gudomligt
Häll i chokladbitarna. Blanda bikarbonat, mandelextrakt och vatten i en egen skål och häll sedan blandningen i matberedarskålen och blanda med äppelsmeten
hacka äpplen och karamelisera i en stekpanna med lite smör och råsocker. Skopa upp god vaniljglass i en skål, häll på dom ljumna äppelbitarna och smula havrekakorna över
mandelbiscotti (havrekakor eller liknande går också bra). Svärmor, svärfar och bebis sover i soffan och karln och hans bror ska kolla film så jag kan väl lika gärna köra vidare här på bloggen med lite gamla recept jag inte hunnit lägga ut
Kan inte påminna mig om att jag bakat havrekakor någon gång men blev inspirerad när jag igår bläddrade i Kokbok för Hjärnan av Charlotte Erlandsson-Albertsson
Det ursprungliga receptet hittade jag här och i dem ingick även chokladbitar, jag hade inte detta hemma så jag ersatte det med lite jordnötssmör och det passade verkligen bra det med
smaksätt med 3 msk kakao och/eller blanda ner lite hackad 70% choklad, eller gör som dottern gjorde vid detta tillfälle lägg några större bitar ovanpå. Jag gillar dom bäst utan chokladbitar, dom smakar då som havrekakorna gjorde, om jag nu mins smaken rätt efter 3 år på lchf
Vi har hunnit med några kalas vid det här laget, både egna och som gäster på andras. Jag brukar helt enkelt påtala att han är veg och erbjuda mig att ta med något till honom samtidigt som jag gärna tar del av info om vad det kommer att bjudas på i övrigt så att jag kan laga/baka samma sak eller åtminstone något liknande