Jag har läst mycket om just mjöl gjort på teff (i Sverige har jag även sett det gå under namnet Jyttemjöl), som är mest känt för att användas till det etiopiska surdegstunnbrödet/pannkakan injera
havre, teff, kokos, mandel, amarant, hasselnöt. En lättbakad kaka som passar lika bra till frukost, mellanmål till utflykten, fikat eller närhelst du vill fylla på med bra energi
KakaonibsHavrekakor. Mjuka kex med smak av havre och choklad. Istället för ägg använde jag linfrö-ägg och det gör jag genom att blanda 1 msk malda linfrön med 2,5 msk vatten och låter det stå i 10 minuter så att ett gelé bildas. 1 linfrö-ägg (1 msk malda linfrön + 2 msk vatten). 1 3/4 dl havregryn. 2 msk kakao nibs. 1 msk malda linfrön. 1 msk malda linfrön. 1 3/4 dl havregryn. 2 msk kakao
Det kan man lätt lösa genom att variera val av baljväxter till de olika måltiderna, och komplettera med havre till frukost, quinoa till lunch och kanske bovete till middag
Tillsätt linfröna när havregrynen har svällt färdigt. Här sväller havregrynen med mjölken. Blanda mjölk och havregryn i en skål och låt grynen svälla i ett par timmar
Jag känner mig alltid lika rik när jag har kylen full med råvaror och frysen full med hembakat bröd och en och annan kaka (även om denna rikedom gör att jag får mindre pengar kvar på banken )
Havre. Testa även mathavre. Bra för att havre minskar risken för hjärtinfarkt, demens, åldersdiabetes, är bra för mag-tarmkanalen och hämmar inflammation
Tillsätt olja, honung, nyponmjöl, linfrön, havreflingor och chiamjöl. Hon tränar jättemycket och växer fortfarande därför kolhydrater i form av bovetemjöl, chiamjöl, havre och delvis ris är det inga problem för henne