Får jag lov att bjuda på en god och enkelt kaka. Blanda samman russin, havregryn, havremjöl som du själv har malt i din matberedare, psyliumförskal, ägg, kokosflingor, vanilj, havregrädde och slutligen honung
Och apropå mat så måste jag bara dela med mig av det här receptet. Till och med så mycket att när min bästa kompis, som också är ett kakmonster, hälsade på mig när jag bodde i New York, gav vi oss på jakt för att hitta den ULTIMATA chocolate chip-kakan
Ett par sega, knäckiga kakor med smak av havre och sesam. Sega havre och sesamkakor ca 12-14 st. 11/2 dl havregryn. Sega havre och sesamkakor ca 12-14 st. 11/2 dl havregryn
Det andra är baserat på det fantastiska two-ingredient-receptet för kakor som består av endast mosad banan och havregryn (jag brukar tillsätta hemgjort jordnötssmör eller hemgjord nutella i kakorna)
Basen i en Flapjack är havre och havren kan sägas vara vårt mest näringsrika sädesslag. Men jag har många gånger tänkt att det måste gå att göra en egen variant med så mycket bättre innehåll
De har också ett fint innehåll av protein tack vare bönorna (i tryfflarna), fina fibrer och långsamma kolhydrater tack vare morötter, bönor och havregryn, och bra fetter i kokosoljan och nötterna
En oprövad och en till synes kort och enkel beskrivning av hur man gör goda kex av havregryn. Så efter lite experimenterande, bl a halverade jag mängden havregryn, band ihop degen med proportionellt lite mer vatten, la till en gnutta mer socker och använde mixern i stället för handkraft, blev kexen till slut porösare och riktigt läckra
Kakan gick åt nästan lite för fort då familjen älskade den. Havre- & blåbärsbars. Jag har tidigare gjort en liknande kaka fast med björnbär, ett supergott recept men med lite fler ingredienser