2450 g amandinepotatis 2 tsk olja salt och peppar1/2 ask haricotsverts (à 150 g)1/2 förp tomater (gärna romanticatomater, à 400 g)2 skivor rostas (1 skiva motsvarar ca 150 g)1 tsk smör 1/2 krispsallad 1 dl bearnaisesåsSätt ugnen på 225 °C. Lägg sedan bönorna och tomaterna i pannan och rosta ytterligare ca 8 minuter. 1/2 ask haricotsverts. 1/2 förp tomater
Färska tomater i skivor fick dekorera ovanpå. gröna bönor, haricotsverts, kokta. Efter ett tag lägger du på tomaterna och parmesan, krydda gärna med örter och salt på tomatskivorna
Häll i tomaterna och ha i saltet, harissan och lagerbladet. Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricotsverts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Skär tomaterna i halvor. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och fräs tomater, chili, bönor och kapris. Fräs vidare tills tomaterna mjuknar och blir lite såsiga
Servera med tomater, en enkel sallad - eller något annar du tycker om. Och så har jag bara ändrat krämen och toppingen lite - tillsatt keso, och bytt ut zucchini mot haricotsverts
Dela haricotsverts på tvären och skär tomaterna i strimlor. Efter viss modifiering blev ingredienserna som följerBönsoppa med haricotsverts2 port1 stjälk blekselleri1/2 gul lök1/2 syrligt äpple (t ex Granny Smith)100 g haricotsverts4 soltorkade tomater1 msk olivolja5 dl vatten1 tsk buljong1 1/2 dl stora vita bönor (färdigkokta)1 tsk gurkmeja1 tsk timjan, torkad1 krm cayennepepparsaltsvartpeppar, nymalen1 msk maizena1 dl sojagrädde (Alpro)Skär blekselleristjälken i skivor
Smula ner osten och tillsätt crème fraîche, vatten och haricotsverts. Servera med klyftpotatis och tomater 500 g utskuren biff. 100 g haricotsverts. 2 tomater
Lax med röd currysås, haricotsverts och tomater. ca 200 g haricotsverts. ca 20 st körsbärstomater. När ett par minuter återstår, lägg i haricotsverts och hela körsbärstomater 4 portioner