I trettonhelgen åt vi pilgrimsmusslor till förrätt och det är ju sååå gott. Hetta upp en stekpanna på hög värme(jag använde sjuan och åttan på induktionsspis), häll i oljan, pressa i vitlök och tillsätt chiliflakes
Blanda med hackad chili, pressad lime och lite hackad koriander. Jag trädde dem på grillspett och halstrade dem i riktigt hett grilljärn penslade med olja
Röd chili, finhackad. Jag hade faktiskt bara köpt 3 st pilgrimsmusslor för Kevin var lite anti mot det här men efter han smakade av min tallrik så skulle ha också äta det nästa gång, bra betyg med andra ord
Den här förrätten kan vara den godaste jag någonsin ätit, pilgrimsmusslorna nästan smälter i munnen och får en fantastisk smak av smöret med lök, vitlök, chili, och persilja
Sprid ut 4 avlånga högar av ost blandad med chili på bakplåtspapper. 1 röd chilifrukt, hackad. Koka broccoli och vitlök 15 minuter i vatten, grädde och buljong
Salta pilgrimsmusslorna, halstra dem i olivolja i het panna. 8 st stora frysta pilgrimsmusslor. 1 röd chili. 8 st stora frysta pilgrimsmusslor. 1 röd chili
Hade jag istället valt en höns- eller kycklingbuljong, hade jag förmodligen serverat en långbakad bit rökt sidfläsk eller några halstrade skivor lårfilé av kyckling
4 personer8 stora pilgrimsmusslor (om du tar frysta låt de tina långsamt i kylen över natten)1/4 dl pressad lime (köp hem 2 frukter så räcker det)1/4 dl japansk soyasesamolja (bara några droppar)lite färsk chili i skivor (tunna skivor)salt och pepparlite smör att steka iBlanda soya och limesaften, smaka av med några droppar sesamolja (den har jätte stark smak så ta lite i taget) några skivor chili. 8 stora pilgrimsmusslor (om du tar frysta låt de tina långsamt i kylen över natten)