Halstrad torskrygg recept

Halstrad torskrygg med bönsallad

Halstrad torskrygg med bönsallad

Utan termometer så kan du klämma med tummen och pekfingret på torskryggen och när den börjar "skiva sig" så är den klar
Torskrygg Bourguinon

Torskrygg Bourguinon

Rimmad torskryggEtt gäng små färska champinjoner½ dl kalvfond100 g sidfläsk1 pkt bacon1 dl färsk persilja½ flaska rött vin - helst bourginogne1 st påse steklök1-2 msk balsamvinägerEtt par kvistar färsk timjan1 msk råsockerSalt, peppar och smörRimmad tork
Halstrad rimmad torsk serveras med ljummen sallad på hummer, blomkål och tryffel samt potatispuré

Halstrad rimmad torsk serveras med ljummen sallad på hummer, blomkål och tryffel samt potatispuré

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fänkålsskum 1 st Schalottenlök(ar) , finskuren 0,5 st fänkål , strimlat 2 dl grädde 6 cl Pernod 1 odefinierad smör 3 dl kycklingbuljong , blandat med vatten Ljummen sallad 2 st sticklök(ar) , skurna i slantar 50 gram shiitakesvamp 1 odefinierad olivolja 0,5 huvud blomkål 1 st hummer , kokt 2 kvist(ar) dill , plockade 1 odefinierad tryffelolja 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Potatispuré 1,5 dl mjölk 2 st vitlöksklyfta(or) , rivna 500 gram potatis(ar) , skalad 0,5 st citron(er) , skalet 100 gram smör 2 kvist(ar) bladpersilja , finskuret 1 odefinierad socker Rimmad torskrygg 2 l vatten 1 dl socker 4 st gråsejfilé(er) , rygg, finskuren 1 dl salt Köp receptet
Kalasfin torskrygg

Kalasfin torskrygg

700–800 g torskrygg. Ta fram torsken i god tid från frys eller kyl så den hinner bli nästan rumstempererad när du ska steka den, salta nu • Skala schalottenlöken och skiva den på längden och bryn försiktigt i ett par matskedar smör i en liten stekpanna, det får gärna ta en stund • Löken ska få fin färg men inte brännas, snarare smälta och tillsätt kaprisen, sänk värmen så ”marmeladen” håller sig varm • Smaka av med lite peppar • Skär bort grövsta delen av sparrisen och/eller skala med potatisskalare • Ta fram en normalstor stekpanna och hetta upp rapsoljan • Halstra sparrisen på medelhög värme • Salta och peppra och smula över ört/grillkryddan på slutet • Ställ undan men håll varmt, kanske genom att lägga i samma panna som löken • Nu är det dags att steka torsken • Lägg i allt smör i pannan från början och ös det smälta smöret allteftersom fisken tillagas • Stek portionsbitarna max 3–4 minuter på varje sida, sänk värmen på slutet och peppra • Lägg upp sparrisen på uppvärmda tallrikar, schalottenmarmeladen och torsken ovanpå • Smöret ska ringlas över alltihop och servera direkt
Torskrygg med rotfruktspytt och senapssås

Torskrygg med rotfruktspytt och senapssås

4 bitar torskrygg (ca 600 g). 4 bitar torskrygg (ca 600 g) Rotfruktspytt 4 potatisar 4 morötter 3 små palsternackor 1 fänkål 2 msk koncentrerad kalvfond Senapssås 1,5 dl matlagningsgrädde 1,5 dl vatten ½ dl rött vin 1,5 msk koncentrerad kalvfond 2 msk dijonsenap