Halstrad rödingfilé recept

Halstrad röding med gräddkokt salladslök

Halstrad röding med gräddkokt salladslök

600-800 g rödingfilé med skinn. Dela rödingfiléerna om de är stora. Torka dem med hushållspapper eller kökshandduk och gnid in dem med rapsolja
Halstrad röding med kantarellpotatis

Halstrad röding med kantarellpotatis

4 Potatispuré 1 kg mandelpotatis 2 dl mjölk 2 msk smör 1 msk strösocker 2 msk olivolja salt och vitpeppar 1 l kantareller 2 schalottenlökar 1 msk smör till stekning 2 kvistar bladpersilja Sås 1 dl portvin 1 dl rödvin 1/2 dl strösocker 1 tsk maizena majsstärkelse Fisk 600 g rödingfilé olivolja till stekning Spenat 200 g spenat olivolja till stekning 2 vitlöksklyftor svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Halstrad röding med dill- och anjovissås

Halstrad röding med dill- och anjovissås

2 450 g amandinepotatis 1 burk ansjovisfiléer (à 55 g) 1 ask dill (à 20 g) 1 dl crème fraiche salt och peppar 1 citron 150 g salladsärtor 300 g rödingfilé 1/2 tsk olja Lägg till i inköpslistan
Rödingfilé med pocherade vaktelägg, vit sparris och hollandaise

Rödingfilé med pocherade vaktelägg, vit sparris och hollandaise

Halstrad röding, hemslagen citronhollandaise, sallad och blommor, stekt bröd och vit sparris. Rödingfilé med pocherade vaktelägg, vit sparris och hollandaise Save Print Ingredienser Rödingefilé 4 rödingfiléer Salt och peppar från kvarn Wasabi & sesamkrydda Pocherade vaktelägg 8 vaktelägg 1 l vatten i en bred och låg kastrull eller traktörpanna (klick) 4 msk ättiskssprit 1 msk grovsalt Hollandaise 3 äggulor från ekologiska ägg, eller som i mitt fall från Camillas höns på Bergvik (Vi sparar Nysvedsäggen eftersom vi köpte dem idag. ) 250 g smör 0,5 ekologisk citron Salt och peppar efter smak Gör så här Rödingfilé Torka av filéerna och salta, peppra och krydda på både kött- och skinnsidan. Relaterade 4 rödingfiléer Salt och peppar från kvarn Wasabi & sesamkrydda Pocherade vaktelägg 8 vaktelägg 1 l vatten i en bred och låg kastrull eller traktörpanna (klick) 4 msk ättiskssprit 1 msk grovsalt Hollandaise 3 äggulor från ekologiska ägg, eller som i mitt fall från Camillas höns på Bergvik (Vi sparar Nysvedsäggen eftersom vi köpte dem idag. ) 250 g smör 0,5 ekologisk citron Salt och peppar efter smak Gör så här Rödingfilé Torka av filéerna och salta, peppra och krydda på både kött- och skinnsidan
Halstrad röding med gräslökshollandaise

Halstrad röding med gräslökshollandaise

2 450 g potatis (gärna cecile) 2 tomater 1/2 ask gräslök (à 20 g) 1 dl hollandaisesås 1/2 ask haricots verts (à 150 g) 400 g rödingfilé 1 tsk olja salt och peppar 1/2 påse röd mangold (à 65 g) Lägg till i inköpslistan

Nobelmenyn Vardagsrummet 2012

Lättgravad halstrad röding med laxrom i bo av rättika. J ville lättgrava rödingfilé och det ville han alldeles rätt i
- Recept På Dietmat / Smalmat

- Recept På Dietmat / Smalmat

Rödingfilé med rostade rötter, svamp och pepparrotscrème. 4 rödingfiléer à 150 g. 4 rödingfiléer 150 g. 4 portioner

Nyårssupé på Durkslaget

Skaldjurschowder med halstrad pilgrimsmussla, sjökorall, syrad gurka & forellrom. När N och jag började prata om nyår visste vi inte riktigt vad vi skulle göra, det vi visste var att vi ville gå på årets Nyårspromenad i Norrköping

Röding på halster

 Skär rödingfiléerna i så stora bitar att två är lagom per person och tallrik. 600-900 g rödingfilé.  Skär bort rotstocken på blomkålshuvudet och plocka ner det i mindre buketter

Halstrad rödingfilé med blomkålspuré

900 g rödingfilé. Blomkålspuré. Plocka ner blomkålshuvudet i buketter. Lämna den grövsta rotstocken. Lägg blomkålen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker, plus en tesked salt

Halstrad röding med romsås

Salta och peppra rödingfilén. 4 stycken rödingfiléer, gärna med skinnet kvar. 4 stycken rödingfiléer, gärna med skinnet kvar

Halstrad röding med rabarbersalsa

600 g rödingfilé med skinnet kvar. Blanda socker, salt och vitpeppar. Strö det över rödingens köttsida. Låt stå ca 15 min