Halstradrödingfilé. Halstradrödingfilé med jordärtskocksmos och pepparrotssmörsås (4 portioner) Jordärtskocksmos. 3 stora eller fyra mindre rödingfiléer smör till stekning Dela filéerna diagonalt i mindre bitar
Halstrad röding, hemslagen citronhollandaise, sallad och blommor, stekt bröd och vit sparris. Rödingfilé med pocherade vaktelägg, vit sparris och hollandaise Save Print Ingredienser Rödingefilé 4 rödingfiléer Salt och peppar från kvarn Wasabi & sesamkrydda Pocherade vaktelägg 8 vaktelägg 1 l vatten i en bred och låg kastrull eller traktörpanna (klick) 4 msk ättiskssprit 1 msk grovsalt Hollandaise 3 äggulor från ekologiska ägg, eller som i mitt fall från Camillas höns på Bergvik (Vi sparar Nysvedsäggen eftersom vi köpte dem idag. ) 250 g smör 0,5 ekologisk citron Salt och peppar efter smak Gör så här Rödingfilé Torka av filéerna och salta, peppra och krydda på både kött- och skinnsidan. Relaterade 4 rödingfiléer Salt och peppar från kvarn Wasabi & sesamkrydda Pocherade vaktelägg 8 vaktelägg 1 l vatten i en bred och låg kastrull eller traktörpanna (klick) 4 msk ättiskssprit 1 msk grovsalt Hollandaise 3 äggulor från ekologiska ägg, eller som i mitt fall från Camillas höns på Bergvik (Vi sparar Nysvedsäggen eftersom vi köpte dem idag. ) 250 g smör 0,5 ekologisk citron Salt och peppar efter smak Gör så här Rödingfilé Torka av filéerna och salta, peppra och krydda på både kött- och skinnsidan
Skaldjurschowder med halstrad pilgrimsmussla, sjökorall, syrad gurka & forellrom. När N och jag började prata om nyår visste vi inte riktigt vad vi skulle göra, det vi visste var att vi ville gå på årets Nyårspromenad i Norrköping
Skär rödingfiléerna i så stora bitar att två är lagom per person och tallrik. 600-900 g rödingfilé. Skär bort rotstocken på blomkålshuvudet och plocka ner det i mindre buketter
900 g rödingfilé. Blomkålspuré. Plocka ner blomkålshuvudet i buketter. Lämna den grövsta rotstocken. Lägg blomkålen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker, plus en tesked salt