Halstrad röding recept

Halstrad röding med ugnsbakade rotfrukter

Halstrad röding med ugnsbakade rotfrukter

Servera rödingfilén till de ugnsbakade grönsakerna, det pocherade ägget och dillkrämen. Salta rödingen och stek den cirka 2 minuter på skinnsidan i olja, vänd den sedan och stek i ytterligare 1 minut. rödingfiléer med skinn - a 170 gram
Halstrad röding med örtpotatis

Halstrad röding med örtpotatis

4 rödingfiléer à 170 g. 4 rödingfiléer à 170 g salt och malen vitpeppar smör till stekning. Romsås. Blanda crème fraiche, majonnäs, dill, laxrom och citronsaft, krydda med salt och peppar
Halstrad röding med gräddkokt salladslök

Halstrad röding med gräddkokt salladslök

600-800 g rödingfilé med skinn. Dela rödingfiléerna om de är stora. Torka dem med hushållspapper eller kökshandduk och gnid in dem med rapsolja
Halstrad röding med kantarellpotatis

Halstrad röding med kantarellpotatis

4 Potatispuré 1 kg mandelpotatis 2 dl mjölk 2 msk smör 1 msk strösocker 2 msk olivolja salt och vitpeppar 1 l kantareller 2 schalottenlökar 1 msk smör till stekning 2 kvistar bladpersilja Sås 1 dl portvin 1 dl rödvin 1/2 dl strösocker 1 tsk maizena majsstärkelse Fisk 600 g rödingfilé olivolja till stekning Spenat 200 g spenat olivolja till stekning 2 vitlöksklyftor svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Halstrad röding med svamp- och sparrisfräs och vitvinssås

Halstrad röding med svamp- och sparrisfräs och vitvinssås

Putsa rödingfiléerna och skär dem på snedden i två bitar vardera. rödingfiléer med skinn men utan ben, (á ca 150 g). 8 person(er) Ingredienser 8 rödingfiléer med skinn men utan ben, (á ca 150 g) 2tsk+11/2 tsk salt 2 krm nymald svartpeppar 200 g grön minisparris 2 schalottenlökar 300 g skogschampinjoner 300 g ostronskivling 200 g shiitakesvamp 2msk+2 msk smör Vitvinssås 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 1 msk dillfrön dillstjälkar 50 g smör 2 dl torrt vitt vin 2 dl vatten 3 msk konc fiskfond 2 msk pressad citron 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1 1/2 msk Maizena majsstärkelse 2 krm salt 1 krm nymald vitpeppar Garnering bladpersilja dill Tillbehör kokt färskpotatis
Halstrad röding med vit sparris

Halstrad röding med vit sparris

Krydda rödingen med salt och stek den på en sida i ca 3 minuter. 4 rödingfiléer à 150 g delade 1 gång. Röding4rödingfiléer à 150 g delade 1 gång salt
Halstrad röding med dill- och anjovissås

Halstrad röding med dill- och anjovissås

2 450 g amandinepotatis 1 burk ansjovisfiléer (à 55 g) 1 ask dill (à 20 g) 1 dl crème fraiche salt och peppar 1 citron 150 g salladsärtor 300 g rödingfilé 1/2 tsk olja Lägg till i inköpslistan
Halstrad röding med blomkålspuré

Halstrad röding med blomkålspuré

Lägg till bildtextFärska rödingfiléerFiskbilen hade riktigt fina rödingfiléer till bra pris. Röding är inget som jag tillagat särskilt ofta
Halstrad röding med gräslökshollandaise

Halstrad röding med gräslökshollandaise

2 450 g potatis (gärna cecile) 2 tomater 1/2 ask gräslök (à 20 g) 1 dl hollandaisesås 1/2 ask haricots verts (à 150 g) 400 g rödingfilé 1 tsk olja salt och peppar 1/2 påse röd mangold (à 65 g) Lägg till i inköpslistan
Halstrad röding med pepparrotssmörsås och potatis- och jordärtskockspuré

Halstrad röding med pepparrotssmörsås och potatis- och jordärtskockspuré

rödingfiléer, med skinnet kvar (ca 700 g). 4 person(er) Ingredienser 4 rödingfiléer, med skinnet kvar (ca 700 g) 1 tsk salt 1 krm peppar, nymald 1 msk smör Pepparrotssmörsås 1 schalottenlök, mycket finhackad 0,5 msk smör 2 dl torrt vitt vin 75 g smör, rumsvarmt 1 msk pepparrot, nyriven 1 nypa salt, ev
Halstrad röding & blomsterkrasse

Halstrad röding & blomsterkrasse

Halstradröding. Så dels Röding som är för jäkla gott, och dels vill jag tipsa om blomsterkrasse som sätter extra piff på lite vad som helst
Halstrad röding med zucchini, fänkål och vitvinssås

Halstrad röding med zucchini, fänkål och vitvinssås

Olja och salta fisken, Stek rödingen med skinnsidan ner på medelhög värme i ca 3 minuter, vänd och stek ytterligare 2 minuter. 2 rödingfiléer, med skinn. 2 rödingfiléer, med skinn 1 zucchini 1 fänkål 100 g spenat, färsk 1 kruka dill, hackad olja