Börja med majonnäsen. Halstrade pilgrimsmusslor med basilikamajonäs och soltorkade tomater. Sätt ner en stavmixer och mixa några sekunder tills majonnäsen har tjocknat
Pilgrimsmusslor med tryffelmajonnäs, från min kokbok "Taste by Louise". Tryffelmajonnäs. Tillsätt matoljan droppvis under konstant mixning tills majonnäsen binder sig
2 msk majonnäs (jag tog Hellman´s). Här kommer några förslag på förrätter till nyårs. Dillpannacotta med räkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering
Toppa med krasse och färska örterHuvudrättFörsiktigt bakad lax med lättrökt flingsalt, dinkelrisotto med pumpa, äpple och västerbotten, halstradpilgrimsmussla och havskräfta
Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré och saffransmajonnäsLyxig och arbetad förrätt där allt kan förberedas, bara musslorna lagas direkt före servering