Lägg äpplena i en kastrull med smör och fräs upp de. Jag är lite kluven till pilgrimsmussla, tycker folk har tendens till att halstra den den för länge och då blir den för söt, något som inte funkar för mig
Till förrätt kan man gärna göra något med fisk eller skaldjur som också är nordiskt och är i säsong under vintern, exempelvis gravade laxrullader med örtcréme (recept kommer så småningom), halstrade pilgrimsmusslor eller en räkcocktail
Toppa med krasse och färska örterHuvudrättFörsiktigt bakad lax med lättrökt flingsalt, dinkelrisotto med pumpa, äpple och västerbotten, halstradpilgrimsmussla och havskräfta
Vi hade mycket grönsaker i kylen, så det fick bli halstrade musslor med spenatblad, avocado, lättkokt romanesco, blodapelsinfileér och en dressing på blodapelsin
Denna gång vägrade jag julmat, det hade visst alla andra tröttnat på också istället blev det halstrade pilgrimsmusslor till förrätt, lammstek med sky, gnocchi och mörkgrönsallad med granatkärnor till varmrätt och vaniljglass med frusna lingon och tjinuskisås till efterrätt
Linda en skiva bacon runt varje pilgrimsmussla. Tärna laxen och blanda med äpplet. Jordärtskockspannacotta med lax och äppleTill 6 personer100 g jordärtskockor1 gelantinblad2 dl vispgrädde1 msk torrt vitt vin1 tsk finhackad timjan1/2 tsk salt1/2 krm nymald svartpeppar1 grönt äpple1 msk pressad citron100 g kallrökt lax i tunna skivorGör så här. Halstrad baconlindad pilgrimsmussla på rotsellerisalladTill 6 personer100 g rotselleri6 basilikablad1/2 dl mascarponeost2 msk majonäs2 krm salt1/2 krm svartpeppar6 små pilgrimsmusslor2 krm salt3 skivor baconGör så här
Jag har ännu inte riktigt kläm på hur man mest effektivt frigör granatäppelkärnorna från själva äpplet utan att det ser ut som en mordplats på köksbänken hemma
Ett superbt vin med läcker mognad och nyanserade inslag av ekfat som varvas med tydlig mineral, läcker syra och aromer av både gult äpple, melon, rosor och subtil vanilj som tillsammans hänger kvar i en lång och läcker eftersmak
Till detta halstrade vi pilgrimsmusslor, inte så äckligt faktiskt. Det doftade otroligt friskt och hade precis som man kunde förvänta sig dofter från vinbärsblad och grönt äpple
Kvällens Värdpar, Rasmunssens Ole og Britt förlänger njutningen in på småtimmarna med ett antal goda och fantastiska sanna men också lite skrämmande sjömanshistorier medan vi njuter av både grillad som halstrad hummer och havskräfta
Jag har även prövat med räkor, torsk samt halstrade pilgrimsmusslor. Denna soppa kan få den värsta skvallerkärring att bita i det sura äpplet för att uttrycka mig milt