Ni måste prova om ni får tag i färsk tonfisk och gillar lite asiatiska smaker. Tonfisk. Lägg tonfiskskivorna i paneringen och tryck till så att blandningen fastnar ordentligt
Jag hade denna sallad till rå lax, men det fungerar lika bra till räkor eller halstradtonfisk. Äter det minst tre dagar i veckan Idag blev det en kall variant med asiatisk touch
Vilka tillbehör och smaksättningar man väljer varierar sedan, men det är vanligt med en asiatisk touch där sojasås, sesamolja och alger är viktiga ingredienser
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
en för tonfisken och en för grönsakerna. Pensla tonfisken med olja och salta och peppra på båda sidor. Häll på soyadressingen på tonfisken vid servering
Antingen med lax eller med tonfisk. Perfekt som förrätt i en asiatisk 3-rätters middag. 1,5 msk yuzujuice (finns i asiatiska butiker eller välsorterade livsmedelsbutiker)
Innan dess hade vi hunnit inleda med bland annat en halstradasiatisk ryggbiff. De hastigt friterade makirullarna med hälften lax, hälften tonfisk däremot, var minst lika snygga och goda som originalet
några droppar sesamolja om man vill ha den asiatiska touchen. Den superfina linfångade tonfisken från MatHem halstras helt lätt så den fortfarande är sashimi-aktig inuti