Den här pajen gjorde jag till min äldsta son, Robin när han fyllde år förra veckan. Den är väldigt enkel att göra, men i bland är det enkla det riktigt goda, så var det i det här fallet också
Ännu ett smarrigt recept från bakboken Sommarens söta. 8-10 bitarPajskal12 digestivekex75 g smält smörFyllning3 gelatinblad3 dl vispgrädde1 dl strösocker250 g hallon200 g philadelphiaost eller annan cream cheaseRör ihop digestivekex och smör i en matberedare
Den här pajen överraskade på 2 sätt. Dels var den godare än jag väntat mig - och det säger en hel del med tanke på mina förväntningar, dels var den så lätt att fixa - vilket jag inte räknat med
Igår var jag på födelsedagskalas hos min Lisa och fick äta den ljuvligaste Hallonpannacottapajen. Och dessutom så ligger ju namnet så fint i munnen - Hallonpannacottapaj
Foto. Ulrica Hållén Pajskalet 16 digestivekex 100 g smält smör Fyllning 3 st gelatinblad 3 dl vispgrädde 1 dl strösocker 250 g hallon 200 g philadelphiaost Garnering Färska hallon, violer eller andra ätbara blommor Kör kex och smör i matberedare
Kakan kan bäst beskrivas som en pannacottapaj, lite i stil med storfavoriten Hallonpannacottapaj, fast med lingon, och med en botten av krossade pepparkakor istället för klassiska digestivekex